5.4 C
Zvornik
30. марта 2023.

Do kraja dana normalizacija snabdijevanja strujom i vodom svih naselja u Zvorniku

Velike snježne padavine zakrčile se pojedine putne pravce na području grada Zvornika i izazvale su probleme sa snabdijevanjem električnom energijom i vodom u naseljima Drinjača, Kamenica, Đevanje, Zelinje, Liješanj, Novo Selo, Petrovići, Uzovnica, Ulice, Čelopek, Tršić, Kozluk, Šepak i u jednom dijelu Šćemlije.

Najveći problem izazvao je mokri snijeg na elektrovodovima. Sve ekipe terenske jedinice Elektro Bijeljine u Zvorniku su na terenu. Prema riječima Darka Vasilića, tehničkog eksperta ove jedinice do 15:00 časova danas očekuju da će biti propušten napon kroz vodove do Zelinja. U tom slučaju ostaće možda još samo poneki sitni kvar na elektomreži.

Zbog problema na elektrovodovima i nestanka električne energije, potrošači koji vodu dobijaju sa izvorišta Đevanje od nedelje su bili bez vode, jer zbog nestanka struje ni pumpe nisu mogle da rade. Situacija na terenu što se vode tiče i dalje zavisi od električne energije istakao je direktor AD „Vodovod i komunalije“ Jovan Tomić.

„Nažalost, još uvijek nismo dobili struju u Zelinjskom polju, tako da potrošači od Drinjače do naselja Divič, koji se napajaju vodom sa izvorište Đevanje nemaju vode. Ekipe su na terenu i nadamo se da će problem biti riješen do 15:00 časova,“ rekao je Tomić.

Zbog velikih količina mokrog snijega udaljenija sela bila su odsječena od ostatka grada. Danas je ostalo još 700 metara neočišćenog lokalnog puta u Gornjoj Kamenici. Ekipe su na terenu i očekuje se da će u najkraćem roku i ovaj putni pravac biti prohodan.

Na osnovu usvojenog Programa rada zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara i parkova, prigradskih naselja i lokalnih puteva u 2021. godini preduzeće VT Kompred zaduženo je za održavanje istih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
973PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se