5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

BiH Dodik: Muslimanska strana pokrenula harangu, stanje u BiH dovedeno do potpunog apsurda!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu rekao je da je bošnjačka strana pokrenula jednu harangu protiv Republike Srpske, nemajući legitimna sredstva.

„Mi branimo Srpsku i BiH poštujući Ustav i Dejtonski sporazum“, istakao je Dodik.

Dodaje da kada uzmete priču kako su bošnjački političari prikazivali sve ono što Srbi govore u javnom prostoru, da „naša“ retorika dovodi do ne znam čega, vidljivo je da je kao posljedicu stanje u BiH dovedeno do totalnog apsurda.

„Dva od tri konstitutivna naroda ne podržava kretanje BiH kako su muslimani htjeli“, rekao je Dodik.

Dodik ističe da muslimani žele da prikažu sebe kako su dobronamjerni prema svima.

„Vidimo šta je na sceni. Upetljali su se bespotrebno i u sukobima i sa Mađarskom i nekim drugim zemljama“, naveo je Dodik.

Dodik smatra da bošnjački političari žele da pridobiju zapadne centre moći pokušavajući time da devastiraju srpsku i hrvatsku stranu.

„Potrebno je što prije uspostaviti dobre odnose sa Srbijom, Hrvatskom, Kinom, Rusijom“, ističe Dodik.

Dodik kaže da je dobro što postoje zemlje kao što je Mađarska, što kao stalne članice EU i NATO i relevantne su da o tome govore podržavaju Srpsku.

Dodik odbacuje da je BiH ono što žele muslimani da bude.

Dodik: Potpuno se raspao sistem u BiH

Dodik kaže da „politički muslimani nisu pokazali nijedan korak da žele razgovaraju“.

„To nije sigurno dobar način da se održi neka prednost koju oni navodno imaju. Pokušavaju da od Srpske naprave fantoma ili neku svadljivu organizaciju koja ne zna šta hoće, Dodik ne zna šta radi, mnogo toga što žele da plasiraju je neistinito. Mi vrlo dobro znamo šta hoćemo i šta radimo“, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je istakao da će biti interesantno gledati Šmita ako nešto poduzme.

„Nije dovoljno da SAD, Velika Britanija kažu da je on visoki predstavnik, ako nema odluke od Savjeta bezbjednosti“, ističe Dodik.

Dodik je rekao da ako se ova kriza ne riješi, BiH će se raspasti.

Dodik: Građani povodom 9. januara da istaknu zastave Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas sve građane Republike Srpske da povodom 9. januara – Dana Republike istaknu zastave Srpske na sva vidna mjesta u svojim kućama, balkonima, automobilima i da se okupe na mjestima gdje će se obilježavati 30 godina Republike.

Dodik je rekao da će 30 godina postojanja Republike Srpske biti obilježeno nizom manifestacija na kojima je potrebno da se obezbijedi učešće što većeg broja ljudi.

On je naglasio da će Srpska sačekati da se nakon praznika vrate ambasadori i svi koji su otputovali na godišnji odmor, pa će onda Narodna skupština donijeti zakone, koji će se sprovoditi.

„Nismo htjeli ovim danima, kada i drugi obilježavaju i proslavljaju važne praznike, kao što je katolički Božić, da idemo u parlament Republike Srpske, donosimo neke odluke i uznemiravamo one koji su, inače, uznemireni situacijom u BiH, a koji su sada otišli na neke destinacije provodeći godišnji odmor“, istakao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je rekao da se potpuno raspao sistem u BiH, on ne funkcioniše i ne postoji, jer je mnogo nelegitimnih i neustavnih stvari, i mnogo toga

što izaziva „jerez“ muslimanske strane koja dnevno produkuje hiljade i hiljade neistinitih vijesti.

On je istakao da politički muslimani nisu pokazali nijedan korak da žele da razgovaraju.

Dodik: Orban je dobrodošao u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je premijer Mađarske Viktor Orban za Srbe dobrodošao u BiH.

Dodik je odbacio sve spekulacije vezane za Orbanov dolazak i istakao da je Orban veliki državnik, kao i da je ponosan na uspješnu saradnju sa Mađarskom.

„Oni pokušavaju da govore o BiH kao o svojoj i govore da će otkazati posjetu Orbana. Eto kakva nas sudbina čeka“, rekao je Dodik i podsjetio da je ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić otkazao i vojnu vježbu sa Srbijom na Manjači.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da Podžić ni po čemu nije imao pravo da otkaže vježbu.

On je upitao kako je moguće da su se muslimani zavadili i sa Srbima i sa Hrvatima, te kako je moguće da ne žele da imaju nikakvog dodira ni sa Srbijom, ni sa Hrvatskom.

„Kako je moguće da ste toliko zgadili BiH svima? Kako je moguće da ste u lošim odnosima sa Mađarskom, Rusijom, Kinom…“, upitao je Dodik i poručio da su te stvari mogle da igraju neku ulogu u prošlosti, ali da sada ne mogu.

Srpski član Predsjedništva je pozvao na razgovor i rekao da samo oni koji nemaju demokratski kapacitet i legitimitet i koji nisu sigurni u sebe hoće da ratuju.

„Nikada nije moć u tome. Možda imaju ohrabrenje na nekim zapadnim destinacijama, ali to danas više nije dovoljno“, rekao je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se