18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Bar: Muškarac prijeti eksplozivom, evakuisan dio ulice (video)

Barska policija evakuisala je deo Ulice Maršala Tita u Baru, zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv.

„Vijestima“ je iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblepila natpisom: „Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke“.

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica

Muškarac, koji se predstavio kao Edin Begzić, prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine Crne Gore, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanjeta višemilionska šteta.

Muškarac na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

„Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije“, naveo je on na snimku.

Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da „napadne radnike“, da će biti odgovorni za „haos koji nastane“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se