-0.6 C
Zvornik
04. децембра 2023.

Ambasador Švajcarske: Zvornik ima potencijal za unapređenje i jačanje investicija

ZVORNIK – Njegova ekselencija ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun boravio je juče u Zvorniku gdje se sastao sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem. Ambasador je izrazio veliko zadovoljstvo svojom prvom posjetom našem gradu i zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici koju mi je priredio gradonačelnik.

„Sa gradonačelnikom smo razgovorali o dobroj sardnji koju imamo između Švajcarskog programa saradnje i Grada Zvornika, posebno kada je riječ o podršci start apovima, ali i našim planovima za unapređenje saradnje u oblasti zdravstva gdje prvenstveno mislim na projekat jačanja sestrinstva. Takođe, razgovarali smo o potencijalu za razvoj privatnog sektora. U tom pogledu danas smo bili u prilici posjetiti i švajcarskog investitora, kompaniju „Zeohem“, koja ima u planu da dalje širi svoje kapacitete. Ova kompanija prebacila je i svoj odjel za razvoj, što govori u prilog tome da ovdje postoji potencijal za unapređenje i jačanje investicija.“

Ambasador je dodao da mu je u razgovoru sa predstavnicima Zeohema istaknuta važnost stabilnosti i za neke buduće aktivnostu u zemlji, prvenstveno misleći na političku stabilnost.

„Uvjeren sam da možemo privući dodatne investicije i svakako radujem se ponovnom dolasku ovdje – rekao je ambasador Švajcarske u BiH koji je istakao da je nekoliko puta bio u ovom regionu i da je veliki ljubitelj rijeke Drine i njenih obala naglasivši da ovdje vidi i veliki potencijal za razvoj turizma, upravo zahvaljujući rijeci Drini.

Ambasador Švajcarske u Zvorniku2

Gradonačelnik je rekao da je ambasadoru predstavio naš grad istakavši zadovoljstvo i što je Njegova ekselencija, prije dolaska u Gradsku upravu, posjetila „Zeohem“.

„Ambasador dolazi iz zemlje čiji su investitori praktično prvi iz zapadne Evrope koji su došli ovdje i napravili projekat grinfild investicije, to je kompanija Zeohem. Zadovoljni smo što je prije posjete Gradskoj upravi boravio u ovoj kompanije gdje su mu zaposleni prezentovali da su imali jednu ozbiljnu podršku i prilikom izgradnje svog poslovnog objekta, kao i da i danas imaju dobru saradnju sa Gradskom upravom. Očekujemo da će u periodu koji je pred nama doći do proširivanja kapaciteta kompanije, da će graditi još objekata i zapošljavati još naših sugrađana. Osvrnuli smo se i na vrlo vjerovatan dolazak jedne njemačke kompanije koja već radi na prostorima Republike Srpske i BiH, kao i na turističke potencijale Zvornika, njihov razvoj i afirmaciju. Zahvalili smo se Ambasadi Švajcarske koja podržava nekoliko projekata u okviru međunarodne zajednice, u okviru UNDP-a, u kojima učestvuje i naš grad. Poslednji je bio prije par dana kada smo u okviru IMPAKT programa za pet naših sugrađana sa najboljim poslovnim idejama dali po 5.000 KM za početak njihovih start ap biznisa.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se