15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zvornik: Deset godina robije za ubistvo bivše supruge

Ranko Miljanović (53) iz Zvornika osuđen je na 10 godina robije jer je, kako se u presudi navodi, u zvorničkom naselju Branjevo, sa dva hica iz pištolja ubio svoju bivšu vanbračnu suprugu Stanu Duvnjak (63).

Miljanovića je za ubistvo krivim oglasio Okružni sud u Bijeljini, koji je optuženom produžio pritvor.

Prema presudi, Miljanović je 24. septembra prošle godine u ranim jutarnjim satima, između 4.30 i pet časova, došao do kuće Duvnjakove sa kojom je ranije bio u vanbračnoj zajednici, pa pošto mu je Stana otvorila vrata, ušao je u kuću i kratko su razgovarali.

„Potom je, u namjeri da je ubije, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio dva hica u pravcu Stane dok je ona sjedila na kauču u dnevnom boravku“, navodi se u presudi.

Na taj način, dodaje se, nanio joj je prostrelne povrede grudnog koša i glave, koje su prouzrokovale razorenje mozga i obilno iskrvavljenje u grudnu duplju i smrt.

Optuženom se u izrečenu kaznu uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, od 24. septembra prošle godine pa nadalje. On je oslobođen naknade plaćanja troškova krivičnog postupka i paušala.

„Od optuženog se oduzima pištolj. Sud donosi rješenje kojim se Miljanoviću produžava pritvor“, navedeno je iz Okružnog suda u Bijeljini.

Podsjetimo, prema ranijim informacijama koje su objavile „Nezavisne novine“, motiv ovog zločina koji je potresao Zvornik je ljubomora, te je svađa između njih završila tragično.

Kako u tada pisale „Nezavisne“, Miljanović je nakon zločina došao do jednog mještanina i priznao mu šta je uradio. Policiji je ubistvo prijavljeno oko šest časova, a tijelo žene pronađeno je u kući, a Miljanović je odmah uhapšen.

Mještani Branjeva s kojima su tada razgovarali novinari „Nezavisnih“ ispričali su da ne znaju mnogo o Duvnjakovoj, jer se, kako su rekli, tu nedavno doselila, a ni o Miljanoviću, jer se za kratko vrijeme u ovo mjesto doselilo mnogo ljudi.

„Bili su u vezi i, kako sam čula, bilo je tu svađa i nesuglasica. Nju sam viđala, starija žena s kojom nisam nešto mnogo komunicirala, ali je bila ljubazna“, ispričala je ranije jedna mještanka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se