18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Višković: Srpska će sanirati dio štete u poplavama

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Trnovu da će institucije Srpske sanirati dio štete domaćinstvima koji su pretrpjele najveću štetu u poplavama na području Istočnog Sarajeva.

– Komisije lokalnih zajednica će narednih dana izaći na teren i evidentirati nastalu štetu – istakao je Višković za RTRS.

191264 Copy

On je prilikom posjete domaćinstvu Gorana Golijanina, poljoprivrednika iz Trnova, koji je u poplavama izgubio gotovo cijelo stado ovaca, najavio da će ovom domaćinu već naredne sedmice biti uručena pomoć u repromaterijalu i rasplodnim ovnovima za koje je zaduženo resorno ministarstvo.

191262 Copy

Višković je uputio apel da se danas iskoristi lijepo vrijeme i da se otklone nedostaci u riječnim koritima kako bi se preventivno djelovalo prije novih padavina koje su najavljene sljedeće sedmice.

– Meteorolozi najavljuju ozbiljnije padavine narednih dana, ali nadamo se da neće se ponoviti ono što se desilo prije par dana, jer su buijce u riječnim koritima odnijele sve ono što je dovelo do toga da se rijeke izliju iz korita – rekao je premijer.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se