18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Poslodavac joj samljeo prste kako ne bi krivično odgovarao

Radnica mesare Božica Popović ističe da se to desilo 2017. godine, kada je na kraju smene, pokušavala da otvori neispravnu mašinu, doživela je nesreću.

Pokvarena mašina za mleveno meso u jednoj beogradskoj mesari, ženi je 2017. godine odsekla prste, a gazda iste, kako bi prikrio dokaze i zaštitio sebe, sve prste koji su ostali u mašini, samleo.

Radnica mesare Božica Popović ističe da se to desilo 2017. godine, kada je na kraju smene, pokušavala da otvori neispravnu mašinu, doživela je nesreću.

– Bila sma uporna da je otvorim, i to je bio jedan sekund, ja sam samo videla svoje prste na radnoj površini. Pored mašine sam uzela neku krpu, prekrila šaku. Bol je bio nesnosan. Koleginica je krenula da zove hitnu pomoć, a u međuvremenu je naišao poslodavac i otišla sma u bolnicu. gde me je doktor Mitrović pregledao, nakon čega je došla policija, koja je obavestila inspektora za rad – rekla je Popović.

Kako dodaje, doktor je potom zatražio prste kako bi ih našio, dok je poslodavac otišao u mesaru, nakon čega njih nije bilo sat vremena, gde su za to vreme, pokušali da zavaraju trag, kao i to, da unište dokaze.

– Videla sam samo nokat od tog prsta. Uništili su dokaze – priča Popović.

Kako je dodala, on je uključio mašinu, a koleginica koja je tog dana bila prisutna, kućni je prijatelj gazde, koja je, prema navodima nesrećne žene, jedne prilike i potvrdila da je gazda prste namerno samleo.

DOŽIVELA PRETNJE

Popović dodaje da je nakon nesreće ponovo došla na posao, gde je, kako ističe, zasmetala u mesari, gde je pretnjama zaposlenih bila primorana da da otkaz.

– Svaki dan sam gledala iste stvari, imali su pet mesara, obećavali su mi da će mi dati bolju poziciju, a ja sam se vratila na staro mesto – priča Popović.

Kako dodaje, ona je od otkaza odustala, gde je ipak, dobila otkaz od poslodavaca.

– Čekali su tri godine, i dali mi otkaz – dodala je Popović.

Govoreći o drugim radnim mestima, Popović ističe da ne može da se zaposli jer je još uvek u procesu lečenja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se