4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Pobjednik Regionalnog takmičenja „Misli mine“ ekipa škole „Sveti Sava“ Zvornik

U Zvorniku je danas u organizaciji gradskog Crvenog krsta održano Regionalno takmičenje iz Programa upozoravanja na opasnosti od mina pod nazivom „Misli mine“ na kome je najbolje znanje pokazala ekipa osnovne škole „Sveti Sava“ Zvornik.

Pored ove učestvovale su škole „Aleksa Šantić“ Osmaci, „Vuk Karadžić“ Vlasenica i Prva osnovna škola Srebrenica.

Pored usmenog odgovoranja, tročlane ekipe takmičile su se i u pantomimama, slagalicama, anagramima i ispravljanju netačnih rečenica.
Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dana Mićić podsjetila je da je nakon rata ostalo dosta mine i drugih neeksplodiranih sredstava koja predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje i živote, naročito ako se ima u vidu da oni nemaju rok trajanja.

„Zato je Crveni krst Republike Srpske izradio Program upozoravanja na opasnosti od mina i u saradnji sa osnovnim školama svake godine organizujemo takmičenja na kojima provjeravamo znanje učenika iz ove oblasti.“

Pobjednička ekipa škole Petar Kočić
Pobjednička ekipa škole Petar Kočić

Predsjednik žirija takmičenja i zvorničkog Crvenog krsta Dejan Galić koji radi kao samostalni stručni saradnik za mjere zaštite i spasavanja u Službi civilne zaštite grada Zvornika, rekao je da je na području grada Zvornika deminirano oko 50 posto ukupno sumnjivih površina zagađenih minama, dok je još oko 1.200.000 kvadratnih metara još uvijek pod minama. Deminiranje je raspoređeno na 59 projekata, a radi se uglavnom o rubnim područjima počev od Lokanja pa do Zelinja.

Pobjednik će svoje znanje pokazati na Republičkom takmičenju koje će biti održano u prvoj polovini decembra.

Domaćin današnjeg takmičenja bila je OŠ „Sveti Sava“ gdje je prije dva dana održano i Regionalno takmičenje iz Poznavanja Pokreta Crvenog krsta na kome je pobijedila ekipa škole „Petar Kočić“ Kozluk. Pored ove učestvovali su i učenici iz škola „Aleksa Šantić“ Osmaci, „Aleksa Jakšić“ Milići, „Vuk Karadžić“ Vlasenica i Prva osnovna škola Srebrenica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se