18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Panika u Fajzeru: Radnica ukrala podatke o vakcini protiv korone

Fajzer je tužio dugogodišnju radnicu zbog navodne krađe „velikog broja“ povjerljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa vakcinom protiv korone.

U tužbi koja je podnesena u utorak u saveznom sudu u San Diegu, Fajzer je rekao da je riječ o radnici Ćun Ksiao Li, koja je prekršila svoj ugovor o povjerljivosti prebacivši više od 12.000 datoteka, bez dozvole, na svoje lične račune i uređaje sa svog poslovnog lap-topa.

„Zbog velikog broja dokumenata koje je gospođa Li nezakonito prisvojila, Fajzer tek treba da utvrdi obim poslovnih tajni i povjerljivih informacija koje ona posjeduje“, saopštila je kompanija.

Navodni ukradeni materijali uključuju „priručnik“ od 24. septembra koji sadrži interne procjene i preporuke o fajzer/bajontek vakcini protiv virusa korona, zatim Fajzerov odnos sa njemačkim partnerom za vakcine, kao i prezentacije povezane s antitijelima protiv raka.

Iz kompanije Fajzer je rečeno da je Li, koja je bila pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala da prikrije tragove onoga šta je uradila. Takođe se navodi, da je okrivljena ombanula Fajzer o tome šta je uzela, kako je to uzela, kada i zašto je to učinila i gdje se nalaze ukradeni podaci.

Navedeno je i da je Li u kompaniji radila 15 godina, ali da je skoro primila ponudu za novi posao u kompaniji „Ksenkor Inc.“, kalifornijskoj kompaniji koja se fokusira na liječenje raka i autoimunih bolesti.

Iz Fajzera su naveli i da se njihova kompanija suočava s velikim problemom – da konkurenti pokušavaju da im preotmu zaposlene tokom cijele ove godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se