8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Novak posle srušio Hurkača za istoriju tenisa i magični broj „7“

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je veliku pobedu u polufinalu mastersa u Parizu nad Poljakom Hubertom Hurkačom rezultaom 2:1 po setovima (3:6, 6:0, 7:6).

Koliko je ovo istorijski trijumf govori i podatak da je Srbin obezbedio prvo mesto na kraju sezone po sedmi put u karijeri, čime je ispisao nove stranice istorije belog sporta, kao prvi igrač kome je to pošlo za rukom.

Jedan trijumf je delio Novaka do ovog fantastičnog rezultata i to je on zna. Možda je upravo iz tog razloga sam sebi nabio pritisak što se videlo u prvom setu kada je bio i te kako nervozan. Ipak, on je najbolji na svetu, ma, najbolji svih vremena. Ponovo je to pokazao. Ponovo se dizao iz provalije u koju je neočekivano upao, i ponovo se razgoropadio kao nekada. To je donelo istorijsku pobedu!


Đoković će već sutra u finalu, igrati protiv boljeg iz duela Medvedev -Zverev, kada će pokušati da stigne do sedme titule u Parizu, a ovom pobedom je uspeo da na večnoj listi prestigne legendarnog Pita Samprasa, koji je najbolji na svetu bio od 1993. do 1998. godine.

U prvom setu maltene nije bilo ni na vidiku da će biti brejka, a onda je Poljak iskoristio nekoliko prilika i iznenadio Novaka i čitavu publiku. Momenat koji je presudio je sigurno onaj kada je se Đoković iznervirao i opsovao samog sebe. Međutim, iako je izgubio prvi, u drugom setu je pokazao zbog čega se svi plaše njegove igre.

Nije više tajna da Srbin gotovo redovno u velikim mečevima gubi prvi set. To mu je možda neki način da skloni pritisak sa sebe, ili već ko zna šta. Mi „obični“ ljudi ne možemo da sudimo o tome. A da, jedino vredno pomena u drugom setu je neverovatna igra razgoropađenog Novaka Đokovića. Hurkač se nije ni sekunde pitao, a najbolji na svetu je tako stigao do izjednačenja i to rezultatom 6:0.

U trećem setu se niko nije nadao kako će rezultat i igra teći. Prvo je Novak poveo sa 3:0, a kada su svi mislili da se sprema novi ponor Poljaka, ona se vratio i izjednačio na 4:4. Imao je Novak čak i meč loptu, ali je sve otišlo u taj-brejk. Tek tu je nastao haos, ali je ipak posle velike borbe u stilu najboljih na svetu Novak Đoković uspeo da pobedi i tako ispiše nove stranice istorije belog sporta.

A da, nek’ i dalje ostatak sveta piše kako nije najbolji svih vremena – mi znamo da jeste!

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se