8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Na kraju će se vidjeti ko je na strani očuvanja Srpske

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar poslao ozbiljnu poruku kada je jasno rekao da je uspio da razbije jedinstven front odbrane Srpske tako što je opoziciju povukao na svoju stranu, te ocijenio da će se na kraju vidjeti ko je na strani Srpske.

„To treba ponavljati. Vidjećete, na kraju krajeva, ko je na strani Srpske, njenoga očuvanja, razvoja, postojanja, a ko je na strani izdaje koju će osporavati, ukazivati na svakom sastanku na kojem se oni nalaze i kažu samo zaustavite Dodika, sankcionišite ga, to je sve propalo. Nije propalo, Srpska ne zavisi od Dodika, Srpska nije Dodik, ali je Dodik danas onaj koji je brani zajedno sa svim svojim saradnicima i na to sam ponosan“, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

On je dodao da su odlučili da nastave dalje, jer smatraju da Srpska nema cijenu.

„Ne može biti cijena da li će Dodik biti pod sankcijama ili ne, neka bude, ali važno je da ostane Republika Srpska. Za njih to nije važno, njima je važno da se dodvore nekima koji su sada kao neki predstavnici ovdje. Pa šta ako je neko predstavnik Amerike? Ovdje razgovaramo o našim pitanjima, a ne američkim“, istakao je Dodik.

On je ponovio da oni ovdje dolaze i hoće da naprave unitarnu BiH, da smanje Srpsku, što je vidljivo iz kontinuiteta svega onoga što rade, pomenuvši priču o imovini za koju je rekao da je veoma teška, ali smatra da je to nešto što se tiču svih zajedno, bez obzira da li je u pitanju vlast ili opozicija.

„Naravno da vlast vodi neku politiku, da je vlast ta koja je više odgovorna, ali je veoma važno da je unutra i opozicija“, istakao je Dodik i pojasnio da u ovom slučaju govori o političkom aspektu jedinstva.

Za zamjenika predsjednika SDS-a Milana Radović je rekao da je na spekulativan način obezbijedio novac putem favorizovanja plate i da zbog toga više nije direktor.

„On je čovjek koji je imao platu 80.000 KM, sada prosipa priču o tome kako je solidaran, inkulizan. Sa tim zarađenim špekulativnim novcem, koji je defektirao tako što je svojim partnerima dao kredite banke i sa tim istim sredstvima kupio kapital banke, otišao je u Sarajevo u čijem centru gradi sa komandantom neke paravojne jedinice Alije Izetbegovića najveći stambeni objekat u kome je prvi stan kupila ili dobila kćerka Bakira Izetbegovića. To je za mene put izdaje“, rekao je Dodik.

Bilo bi korektno, smatra, da novac, ako ga je već zaradio u Srpskoj onda ga tu i uloži.

„Što niste došli ovdje u Prijedor, pa nešto uradili? I Prijedor je veoma profitabilan za gradnju stanova, ili u Banjaluci, Doboju, Trebinju. I u Bijeljini se grade stanovi koji su veoma traženi, a vi ste se opredijelili da odete u Sarajevo, taj novac iz Republike Srpske odnosite tamo i sada bi došli ovdje nama da držite predavanje o poštenju, patriotizmu, razvoju, socijalnom stanju i drugom, zaista je previše“, rekao je Dodik.

Govoreći o vlasti u Srbiji, Dodik je rekao da je njen predsjednik Aleksandar Vučić najviše od svih do sada na najkonkretniji način pomogao i nastavlja da pomaže i podržava Srpsku.

„To nije priča, nije priča da on insistira da se u njihovoj strategiji odbrane kaže da će se braniti srpski narod gdje god da se nalazi. To je ono što nama treba i to nam daje mogućnost da provodimo naše politike. Mi znamo na koji način su se odnosili neki drugi koji su bili na vlasti. Mi smo za njih, za tu neku drugu Srbiju, glupi rođaci sa sela“, rekao je Dodik i dodao da je zbog toga podrška i razumijevanje za Vučića.

Drugi što se opredjeljuju da podržavaju neke druge, to je njihov politički izbor, rekao je Dodik i ocijenio da to nije dobro, da treba ostati, bilo vlast ili opozicija, u institucionalnom odnosu Srpske i Srbija, aludirajući na saradnju Radovića sa strankom Drađana Đilasa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se