7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Licemjerstvo zvano Željko Komšić

ZVORNIK – Zakazivanje sjednice Predsjedništva BiH u vrijeme kada je srpski član ovog tijela Milorad Dodik u službenoj posjeti Turskoj može se okvalifikovati kao licemjerstvo Željka Komšića, trenutno predsjedavajućeg i drugog bošnjačkog izabranika u BiH Predsjedništvu.

Komšiću se, baš na dan kada je Dodik službeno odsutan, prohtjelo da se angažuju vojni resursi na pružanju pomoći civilnim tijelima u privremenom angažovanju vojnih inženjerskih jedinica na području Konjica.

I gle čuda, o prijedlogu odluke nije se moglo raspravljati, niti je, kako je rečeno, odluka donesena, jer sjednici nije prisustvovao Dodik.

Šta je Komšić htio zakazivanjem ove sjednice, iako je znao da se ne može održati, samo je njemu jasno, ali je svima drugima još jasnije da je ovim potvrdio svoje licemjrestvo i zadržao status sarajevskog šibicara koji nije dorastao funkciji koju je zahvaljujući bošnjačkim glasovima oteo hrvatskom narodu.

Nije problem u tome što sjednica nije održana zbog odsustva Dodika, ali je daleko veći problem što licemjerni Komšić nije reagovao kada je ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić samoinicijativno, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, odgodio, ili zabranio, vojnim snagama BiH održavanje vojne vježbe sa Srbijom.

Ako je Podžić odgodio ovu isplaniranu i dogovorenu vojnu vježbu sa vojnim snagama Srbije, onda je po tom obrascu mogao da angažuje inženjerske jedinice da pomognu poplavljenom narodu Konjica, bez konsultacija sa Predsjedništvom BiH, na šta je već navikao.

Komšić je sve to znao i zato je njegovo zakazivanje sjednice Predsjedništva nadmašilo sve „Riplijeve“ rubrike „Vjerovali ili ne“, ali je istovremeno imalo za cilj da direktno optuži Dodika da je kriv što inženjerske jedinice nisu već na terenu u Konjicu.

U BiH je sve moguće, pa i to da se Komšić nalazi na jednoj od značajnijih funkcija u BiH na kojoj ne predstavlja nikoga i koju, nažalost, upravo zbog toga, zlouptrebljava na sve moguće načine, pa i ovaj do sada najprovidniji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se