23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Izbor predsjednika SNS odgođen za narednu godinu,poslije izbora

Na izbornoj skupštini vladajuće Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandra Vučića izabrani su potpredsjednici stranke, dok je izbor predsjednika i zamjenika predsjednika odgođen za narednu godinu, poslije izbora u Srbiji.

Potpredsjednik SNS-a Ana Brnabić rekla je poslije Skupštine da je lider stranke Aleksandar Vučić, koji je i predsjednik Srbije, odbio da prihvati jednoglasan prijedlog svih članova i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a, prenijeli su beogradski mediji.

„Pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a“, navela je Brnabićeva, koja je i premijer Srbije.

Prema njenim riječima, nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, SNS će imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Izabrani su potpredsjednici SNS Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Izbornoj skupštini predsjedavao je lider SNS-a Aleksandar Vučić, koji je članovima stranke predstavio izvještaj o radu i sumirao postignute rezultate, te ukazao na probleme sa kojima se stranka suočavala.

Predsjedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, dok će Glavni odbor imati više od hiljadu članova.

SNS će u 18.00 časova, SNS će u Štark Areni održati i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se