7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Dodik: Sutra upućujemo prijedlog za održavanje posebne sjednice NSRS

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su dogovorili da sutra upute zajednički prijedlog različitih tekstova zakona i informacija za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti.

„Dogovrili smo se da već sutra uputimo Narodnoj skupštini Republike Srpske zajednički Prijedlog predlagača različitih tekstova zakona, odnosno informacija za održavanje posebne sjednice Skupštine koja treba da bude održana što je prije moguće, što će odlučiti Kolegij. I da postavimo na dnevni red informaciju koja je vezana za zakone koji su prenošeni, a posebna informacija za saglasnost koja je data za odbranu, za indirektne poreze i VSTS. Dogovarali smo ko će biti predlagači, sve će biti objedinjeno u jednom tekstu prijedloga Narodnoj skupštini. Ono što smo ranije planirali, ostajemo pri tome. Osnovno je da će se razmatrati informacija o prenosu nadležnosti, sve je bilo protivustavno. To ne može da istrpi ustavnu proceduru“, rekao je Dodik.

On se osvrnuo i na današnji sastanak zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijela Eskobara i poručio da mu je saopštio namjere vladajuće većine u Republici Srpskoj.

„Iz funkcionalnih razloga kao srpski član Predsjedništva, zamoljen sam da održim sastanak sa gospodinom Eskobarom na njegov zahtjev. Bilo je predloženo da to bude američka ambasada u Sarajevu, ja sam to odbio i tražio da to bude u zgradi Predsjedništva BiH. Ono što je Eskobar rekao poslije Šarovića i njegovog telefonskog razgovora kako je govorio da je pridobio opoziciju da ne podrži jedinstvenu odbranu Republike Srpske je težina njegovog razgovora. Upoznao sam ga da idemo sa informacijom i da ćemo dati rok od šest mjeseci da se sve ovo uredi. Kako je on zaključivao, to je njegov problem. Šarović pokušava da se izvuče iz blata, jer je Eskobar rekao da je on dio ljudi koji razbijaju Republiku Srpsku“, rekao je Dodik.

Veleizdajnički proces zvani Mirko Šarović se nastavlja u saradnji sa Bakirom Izetbegovićem ili ambasadom SAD-a. On neće moći da objasni ovu izdaju srpskom narodu, poručio je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se