18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bratunac: Falsifikovao potpise umrlih da bi se prijavio kao nezavisni kandidat na izborima

ZVORNIK – Policija iz Bratunca podnijela je tužilaštvu izvještaj protiv lica koje je falsifikovalo potpise umrlih osoba na obrascima za prijavu za nezavisnog kandidatima na prošlim izborima.

– Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, 03.11.2021. godine, podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica, protiv lica R.J. iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posebni slučajevi falsifikovanja isprave“ iz člana 348. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske – kaže se u saopštenju Policijske uprave Zvornik.

– Policijska stanica Bratunac je početkom mjeseca juna 2021. godine zaprimila prijavu od strane Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica protiv lica R.J. iz Bratunca. Tom prilikom, policijski službenici PS Bratunac su došli do saznanja da je navedeno lice u prijavi za nezavisnog kandidata za učešće u lokalnim izborima 2020. godine podnijelo obrazce podrške sa potpisima lica bez prava glasa, odnosno umrlih osoba kao i osoba koje nisu stavile potpis podrške, te iste dostavilo u Centralnu izbornu komisiju BiH za potrebe kandidature na lokalnim izborima 2020. godine – saopštila je PU Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se