9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Vučić: Sutra razgovaram sa Dodikom, sankcije ne rješavaju probleme

BOR – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra uveče u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i najavio da će tokom neke od narednih nedjelja razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

Vučić je, na pitanje da li će se sastati sa Dodikom i šta očekuje od situacije u BiH, kao i da li će Srbija imati posljedice ako bi, eventualno SAD uvele sankcije Republici Srpskoj, rekao da je oduvijek bio i ostao protivnik sankcija.

-Sankcijama niko nikada nijedan problem nije rešio. To je pokazano kroz istoriju. Posebno prezirem one i u Beogradu, u Banjaluci, i Sarajevu koji misle da se problemi rešavaju sankcijama – podvukao je on.

Ako očekujete, dodao je, da u politici dobijete korist zbog uvođenja sankcija nekome, jadna je ta korist i ne traje dovoljno dugo da bi ste je stvarno imali.

Istakao je da je razgovor najbolji metod za rješavanje problema.

Sutra će, kako je najavio, razgovarati sa Dodikom, a u „nedeljama pred nama i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom“.

-Smatram važnim otvaranjem srpsko-bošnjačkog dijaloga, da govorimo jedni o drugima s poštovanjem, da pokušamo da razumemo jedni druge – objasnio je on.

Kako je najavila pres služba predsjednika Srbije, sastanak Vučića i Dodika je sutra u 18 časova u Vili Mir, a nakon toga je planirano obraćanje medijima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se