18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uručena posthumna odlikovanja porodicama poginulih boraca VRS

ZVORNIK – Izaslanik predsjednika Republike Srpske Slobodan Župljanin uručio je u Zvorniku posthumna odlikovanja porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Zvornika, Vlasenice i Bratunca.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra, Dana poginulih i nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske, u 2021. godini posthumno je odlikovala 396 pogunulih boraca Vojske Republike Srpske Medaljom zasluga za narod od kojih su 12 iz Zvornika i po dva iz Vlasenice i Bratunca.

Izaslanik predsjednika Republike Slobodan Župljanin rekao je da na ovaj način Republika Srpska želi još jednom da ukaže svoje poštovanje, prije svega tim porodicama i da ukaže na značaj žrtve koju su njihovi najmiliji dali u borbi za stvaranje i očuvanje Srpske.

„Danas živimo u vremenu kada je Republika Srpska pred većim izazovima nego što je to bilo čak i devedesetih godina, kada se pokušava dovesti u pitanje sloboda srpskog naroda i sve one vrijednosti koje su stvorene proteklim odbrambeno-otadžbinskim ratom i zbog toga je danas više nego ikada potrebno sveopšte i svesrpsko jedinstvo u očuvanju i zaštiti vitalnih interesa Republike Srpske i vrijednosti koje su stvorene u ratu.“

Načelnik Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Željko Smiljanić pozdravio je u ime gradonačelnika i u svoje ime prisutne poručivši da će Grad Zvornik i u narednom periodu, kao i do sada, pružati podršku porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima kroz različite projekte.

„Za mene vi ste temelj Republike Srpske, vaši najmiliji su ugradili sebe u temelje Srpske i mi to poštujemo. Gradska uprava Zvornik ima izuzetnu saradnju sa organizacijama proisteklim iz rata i tu smo da vam uvijek pomognemo.“

Otac poginulog borca Petko Đukić iz Kitovnica, grad Zvornik, zahvalio se na posthumnom odlikovanju, rekavši da tako država pokazuje svoje poštovanje.

„Ponosan sam jer država nije zaboravila ugrađene živote naše djece i zahvalan sam predsjednici Cvijanović, predsjedniku Dodiku, Boračkoj organizaciji,našem gradonačelniku.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se