Stravičan slučaj u Tuzli: Pakistanci zavezali Nepalca za drvo pa se seksualno iživljavali

Koncem septembra u Tuzli se dogodio stravičan slučaj u kojem su trojica Pakistanaca zavezali za drvo dvojicu Nepalaca, a nad jednim od njih su se i seksualno iživljavali.

Osumnjičeni su uhapšeni te su završili u jednomjesečnom pritvoru. Opštinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za državljane Pakistana, odnosno 30-godišnjeg Muhammeda Afzala, njegovog vršnjaka Salmana Alija i 27-godišnjeg Hasana Rijaza, zbog sumnje da su počinili krivična djela prevare, nasilnog lišavanja slobode i prinude na spolni odnos.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, oni su osumnjičeni da su 27. septembra na lokalitetu Bosanske Poljane u Tuzli dvojicu državljana Nepala odveli u šumu, od kojih su prethodno uzeli novac kako bi ih prebacili u zemlje Evropske unije. Međutim, prema pojašnjenju iz tužilaštva, umjesto da ih vode u Evropsku uniju, trojica Pakistanaca su Nepalce vezali za drvo, a potom sva trojica s jednim od njih su imali i spolne odnose.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli navode da su Pakistanci od Nepalaca duži vremenski period uzimali novac pod obećanjem da će ih prevesti u neku od zemalja Evropske unije, a prema procjeni riječ je o ukupnom iznosu od pet i po hiljada eura. Prije hapšenja i određivanja pritvora osumnjičenima, na mjestu događaja pripadnici Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK obavili su uviđaj na mjestu događaja.

Izvor
Glas Srpske
Back to top button