13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Stevanović mališanima uručio ključ grada

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta primio mališane Dječijeg vrtića „Naša radost“ kojima je simbolično predao ključ grada na sedam dana, a podijeljene su im i gradske funkcije.

Djevojčica Milica Petrović je primila ključ grada od gradonačelnika i ona će tokom Nedjelje djeteta bili gradonačelnik.

IMG 6200

Ona je „poručila“ da će se truditi da djeca dobiju još jedan vrtić, da mališani iz drugog objekta „Naše radosti“ dobiju kutak napolju, kao i da će kupiti mnoštvo igračaka.

Stevanović je rekao da treba uvažavati potrebe djece i ulagati u stvaranje što boljih uslova da bi njihov život kroz cijelo odrastanje i školovanje bio bezbrižniji i udobniji.

IMG 6251 1024x441 1

„Sjajna nedelja je pred nama, ovo je prilika da čujemo naše najmlađe čiji glas treba slušati, jer oni vrlo često trezvenije i bolje razmišljaju od nas starijih“, rekao je Stevanović.

Ističući da će ovi mališani jednog dana preuzeti odgovornost za vođenja i ovog grada i stvaranja dohotka i na kraju krajeva vođenja države, Stevanović je podsjetio da je prethodnih godina obezbijeđeno novih 150 mjesta u vrtiću, da se ulaže u popravljanje uslova u postojećim objektima, očekujući da će početkom sljedeće godine biti obezbijeđeno još prostora da ne bi bilo djece na listi čekanja.

IMG 6226 1024x683 1

„Mi smo prije tri godine, nakon što smo uselili vrtić u naselju B-blokovi, bili bez liste čekanja, a sada nam opet nedostaje mesta, jer imamo više od 80 malih sugrađana koji čekaju svoje mjesto u vrtiću“, rekao je gradonačelnik Zvornika i izrazio očekivanja da će svim mališanima biti udovoljeno neposredno poslije Nove godine.

On je naglasio da je obaveza Grada da ulaže i u predškolsko i u školsko obrazovanje da bi najmlađi sugrađani rasli zdravo i od njih jednog dana postali dobri ljudi.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković izrazio je zadovoljstvo onim što Gradska uprava čini za ovu ustanovu i djecu.

IMG 6240 1024x730 1

„Naravno, nikada nije dovoljno kada je riječ o djeci, uvijek treba tražiti mogućnost više da bi uslovi bili još bolji i u ovom momentu prioritet nam je dječije igralište za objekat u B-blokovima“, rekao je Stanković.

On je zahvalio Gradskoj upravi na svemu što su uradili za ovu djecu, a mališani da urade još više za ovih sedam dana.

Mališani iz Dječijeg vrtića su gradonačelniku predali poklon koji su izradili sa svojim vaspitačima, a i oni su od svog domaćina dobili slatkiše i balone.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se