9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Radnici prošli kroz buran period poručili iz Sindikata Alumine

Povodom poslednjih nezvaničnih informacija koje se provlače po nekim medijskim portalima o mogućim promjenama Predsjednika UO Alumina d.o.o., želimo da naglasimo sledeće:

Radnici Alumine su nakon proglašenja stečaja „BIRAČ-a“ prošli kroz veoma buran period, u kome su, zahvaljujući zajedničkim zalaganjem menadžmenta i radnika, uspjeli da očuvaju fabriku, sačuvaju sva radna mjesta, da bi na kraju po mnogo čemu došli u poziciju u kojoj bi mnoge druge kompanije poželjele da budu. Ono što je najveći problem je stalna tenzija i štete koje se izazivaju pokušajima raznih mešetara da se na bilo kakav mogući način domognu ove, sada već svjetski renomirane kompanije. Toliko je bilo tih nasrtaja i pokušaja, da javnost već uveliko zna ko stoji iza njih. Pogubno je to što su kreatori takvih nelegalnih i kriminalnih radnji i dalje na slobodi.

Stav Sindikata je uveliko poznat, ali ćemo ga ponoviti još jednom. Nema razloga za bilo kakvom promjenom, pogotovo kad se zna zbog čega se ona predlaže. S tim u vezi, mi dobro znamo ko kakvu igru igra i ko ima kakvu krajnju namjeru. To u Zvorniku znaju i ptice na grani. Ako već hoćete da pomognete Zvorniku, povećajte plate radnicima u Vašim firmama, plaćajte ih redovno i redovno izmirujte sve obaveze prema radnicima i državi, kao što to radimo mi u Alumini. Nemojte se hvatati za rijetko zdravu kompaniju u Republici Srpskoj, od koje živi cijela regija. Nemojte, jer ćemo znati da se odbranimo.

Još jednom podvlačimo da dajemo punu podršku sadašnjem Predsjedniku Upravnog odbora i da ćemo stati iza njega, kao što je on stajao iza Alumine tokom svih ovih godina. Istu podršku dajemo Stečajnom upravniku i očekujemo da će imati dovoljno snage da se odupre svim nelegalnim pritiscima, te da će nakon završetka stečaja “BIRAČ-a“, kompanija Alumina d.o.o. ostati na utrasiranom putu razvoja i sigurne poslovne budućnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se