18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Prijem za porodice poginulih radnika kompanije “Alumina” (foto/video)

U kompaniji „Alumina“ danas je, povodom 6.oktobra – Dana Fabrike,  organizovan prijem za porodice 36 poginulih radnika fabrike u proteklom odbrambeno-otadžinskom ratu u BiH. Porodicama poginulih radnika, prigodnim govorima, obratili su se u ime menadžmenta kompanije Stevo Savić, i predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić.

Predstavnici poslovodstva i sindikata su istakli da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni.

DSC 0603. 2JPG

Savić je poželio dobrodošlicu porodicama naglašavajući da rukovodstvo „Alumine“ nastoji da bude društveno odgovorno i da, kako je rekao,  porodice poginulih radnika smatraju dijelom kompanije.

„Trudili smo se i tražili načina da izađemo u susret našim porodicama,  da im pomognemo kroz razne vidove od zapošljavanja do pružanja materijalne pomoći“, istakao je Savić i izrazio spremnost menadžmenta i za neke nove prakse s ciljem, kako je rekao, pridavanja veće pažnje prema porodicama poginulih radnika kako se ne bi osjećali zaboravljenim.

Smiljanić je rekao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da kolektiv nikada neće zaboraviti svoje poginule radnike i njihove porodice.

DSC 0641 2

-Jedan od načina da se odužimo našim bivšim  radnicima koji su položili živote za Republiku Srpsku je  upravo ovaj kojim dajemo svoj doprinos da fabrika radi i da se svake godine sve više širi i razvija. Uporedo sa novim proizvodima i novim tržištima, učvršćuju se temelji na kojima počiva fabrika, a time je i pored svih problema kroz koje prolazimo, budućnost svih koji na bilo koji način zavise od nje, sigurnija i stabilnija. Mislim da je to dobar način da damo smisao borbi i zaslugama naših bivših saboraca. Zato je vrlo bitno da se njihova imena nikad ne zaborave, kao ni članovi njihovih porodica, sa kojima, ako ništa drugo, bar možemo razmijeniti informacije, upoznati se sa njihovim svakodnevnim problemima i pomoći koliko možemo u njihovom rješavanju – poručio je Smiljanić.

DSC 0651 2

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima Sindikata i rukovodstva kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike. Pomen našim poginulim radnicima služio je svešenik crkve Sveta velikomučenica Marina  iz Čelopeka, a ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Boračke organizacije i  organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca, te nestalih civila grada Zvornika.

DSC 0656 2

U fabričkom restoranu organizovan je zajednički ručak.

Porodicama poginulih radnika uručen je i skroman novčani poklon od po 200 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se