13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Poruka građana gradonačelniku da „Bijeljina mora bolje“

Veliki narodni skup „Bijeljina mora bolje“ počeo je na trgu okupljanjem nezadovoljnih građana koji traže bolje upravljanje gradom ili opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića.

Na transparentima građani nose ispisane poruke „Izvuci se iz podaničke mreže“, „Ne brukaj nas više“, „Stop propadanju Bijeljine“, „Obećao si eksperte, a doveo si kumove i rođake“ i „Smjena“.

Skupu prisustvuju čelnici gradskih organizacija stranaka koje čine skupštinsku većinu, koji su u izjavi medijima prije skupa poručili da su okupljeni, složni i spremni za promjene u Bijeljini.

Okupljeni nose zastave Republike Srpske i Bijeljine.

Skup se održava na trgu na kome je centralni spomenik poginulim borcima otadžbinskog rata.

Stranke okupljene u Koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“, koje čine skupštinsku većinu u gradu, pozvale su nezadovoljne građane da kažu „ne“ pogubnom vođenju grada.

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini ranije je pozvao gradonačelnika da deblokira grad ili će biti prinuđeni da pokrenu njegov opoziv.

Predsjednik stranačkog odbora Vladimir Lazić upozorio je da Petrović od početka svog mandata uporno opstruiše razvoj Semberije, zbog čega trpe građani.

Član Glavnog odbora SNSD-a koji je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je Srni da Bijeljina više nema vremena za gubljenje i tapkanje u mjestu i da je cilj protestnog skupa da „razdrma“ gradonačelnika da konačno počne da radi svoj posao.

„Skupština grada redovno zasjeda i s te strane nema bilo kakvih blokada, ali gradonačelnik se bavi samo izazivanjem sukoba sa političkim oponentima i sirovim populizmom, a u gradu ništa konkretno nije urađeno“, ukazao je Đurđević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se