3.4 C
Zvornik
04. децембра 2022.

Počeo dvodnevni memorijalni turnir „Miloš Ostojić“

Na prvom Međunarodnom memorijalnom džudo turniru „Miloš Ostojić“, koji je danas počeo u Istočnom Sarajevu, učestvovaće više od 1.000 takmičara iz deset zemalja.

Predsjednik DŽudo kluba „Randori“ Stefan Majdov izjavio je novinarima da je do sada prijavljeno više od 560 takmičara, a danas nastupaju uzrasne kategorije mlađi poletarci, mlađi pioniri i kadeti, dok su sutra na programu takmičenja za starije poletarce, starije pionire i seniore.

Majdov je istakao da je ovakvo takmičenje najmanje što se moglo učiniti za nesrećno nastradalog Miloša Ostojića, koji je bio prije svega dobar čovjek, prijatelj, humanista, te jedan od osnivača DŽudo kluba „Sparta“.

„Veliki odziv takmičara koji dolaze iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Slovačke, Bugarske i prepuna dvorana dovoljno govore o ovom događaju“, istakao je Majdov.

Majdov je dodao da su obezbijeđene novčane nagrade za najbolje, te medalje i pehar.

Miloš Mijanović iz DŽudo kluba „Sparta“ istakao je da tokom dva dana očekuju oko 1.000 takmičara, te da, iako se turnir organizuje prvi put, sigurno jedan od najmasovnijih i najjačih na Balkanu.

Predsjednik džudo Saveza Republike Srpske i potpredsjednik džudo Saveza BiH Ognjen Pavlović je istako da je turnir organizovan na vrhunskom nivou, na čemu je čestitao organizatorima, uz nadu da će postati tradicionalan i da će se okupljati u znak sjećanja na Miloša Ostojića i narednih godina.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić je istakao da je ovo, uz Svjetskog prvenstva u biciklizmu, još jedan u nizu sportskih događaja u gradu i da će ovo takmičenje prerasti u tradiciju.

„Na ovaj način se prijatelji Miloša Ostojića pokušavaju da oduže i da sačuvaju uspomenu i sjećanje na njega. Drago mi je da turnir dobija na masovnosti, veliki je broj učesnika, organizatori su okupili prijatelje iz drugih zemalja i time pokazujemo da će turnir iz godine u godinu da bude uspješan i da će prerasti u tradiciju“, rekao je Ćosić.

Ćosić je istakao značaj i u tome što se ovako veliki turnir održava u novoj sporstkoj dvorani u Istočnom Novom Sarajevu, čime su pokazali da je moguće organizovati različite vrste takmičenja, ali i svečanih događaja kao što je bilo na otvaranju Svjetskog biciklističkog prvenstva.

„Grad je uvijek stajao iza sportista, sportskih klubova kako finansijski, tako i organizaciono. Tako će biti i u budućnosti“, istakao je Ćosić.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je ova lokalna zajednica podržala organizaciju međunaradnog turnira u znak sjećanja na Miloša Ostojića, koji je bio plemenit, human čovjek iz jedne poštene porodice iz Istočnog Sarajeva.

Miljan Veletić i Ana Simanić iz DŽudo kluba „Famos“ su istakli da su se dosta spremali, te da očekuju da će osvojiti zlato na turniru. Milica Avram iz DŽudo kluba „Sparta“ kaže da je ponosna što učestvuje na ovom turniru, uz nadu da će sve da protekne u najboljem redu.

Svečanom otvaranju međunarodnog memorijalnog džudo turnira „Miloš Ostojić“ prisustvovali su i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, porodica Ostojić, Nemanja Majdov, te predstavnici javnog i društvenog života grada.

Turnir su organizovali džudo klubovi „Sparta“ iz Istočne Ilidže i „Randori“ iz Istočnog Novog Sarajeva, uz pokroviteljstvo grada Istočno Sarajevo, te opština Istočno Novo Sarajevo, Pale i Istočna Ilidža.

Miloš Ostojić ubijen je 1. januara 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se