10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Pavlović podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora

Dalibor Pavlović podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora nakon objavljivanja kompromitujućih fotografija, a na prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Predsjednik SNSD-a zatražio je od Pavlovića da podnese ostavku zbog dešavanja posljednjih dana, a koja nisu dostojna funkcije gradonačelnika koju Pavlović obavlja.

Dodik je naglasio da je Pavlović u posljednjih nekoliko dana, objavljivanjem po njega kompromitujućih fotografija, izgubio autoritet i ugled među svojim sugrađanima koji su ga birali i bacio ljagu na hiljade pristojnih i odgovornih članova SNSD-a kako u Prijedoru, tako i u ostatku Republike Srpske.

Saopštenje Dalibora Pavlovića prenosimo u cjelosti:

„Kao nosilac javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane, ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam baš kao i o privatnom životu ukoliko on utiče na dobrobit zajednice u čijoj sam službi.

Kako pisanja i javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu da uzdrmaju odnos povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju, ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Za devet mjeseci sam sa svojim timom iz deficita od 4,2 miliona KM i 1,1 milionskih sudskih presuda uspio da stabilizujem budžet i isplatim sve obaveze koje je Grad imao. Pored toga, započeti su i mnogi infrastrukturni projekti. a u završnoj fazi su pregovori sa dva investitora gdje će biti zaposleno preko 200 ljudi. Prijedor je postao gradilište i počeo je da se razvija i živi.To je moj uspjeh. Svojim sugrađanima, koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog. neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije. kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam.

Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio na hiljade poruka podrške, obećavam da ću i nakon funkcije ostati čovjek kakvog me znate, spreman da pomognem svima. 

Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajaću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se