9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Novi aparati u JZU Bolnica Zvornik

ZVORNIK – Danas su u JZU Bolnica Zvornik stigli aparati Holter EKG i Holter krvnog pritiska najnovije generacije  za potrebe Odjeljenja za internističke grane, kao  i 3 nova inkubatora za novorođenčad i lampe za fototerapiju beba za potrebe Odjeljenja za pedijatriju, po projektu  Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice.

Medicinski radnici ova dva odjeljenja danas su prošli i obuku za upotrebu pomenutih aparata najnovije generacije, koju su izveli predstavnici firme MEDICAL D.O.O. Mostar, koja je zastupnik General Elektric-a za BiH.

Nabavka aparata za potrebe Odjeljenja za internističke grane umanjiće liste čekanja pacijetana na ove preglede,  kao i omogućiti kvalitetnije dijagnostikovanje.

Inkubatori koji su stigli u našu ustanovu pomažu da mali pacijenti nesmetano rastu I razvijaju se u njima prilagođenim uslovima, gdje osoblje ima mogućnost da reguliše nivo vlažnosti, postavlja se optimalni temperaturni režim, omogućen je lak pristup novorođenčetu uz još mnogo adekvatnih funkcija, koje ovaj aparat pruža.

Pristigli inkubatori za novorođenčad i fotolampe učiniće našim najmlađim pacijentima boravak u bolnici prijatnijim I efektivnijim.

Holter EKG je 24-satno kontinuirano praćenje i bilježenje aktivnosti srca za vrijeme uobičajenih dnevnih aktivnosti. Postupak je u potpunosti bezbolan. Ova metoda ima neprocjenjiv značaj, posebno u otkrivanju, a kasnije i praćenju liječenja poremećaja aktivnosti srca.

Holter krvnog pritiska je postupak kojim se krvni pritisak mjeri tokom 24 časa u određenim intervalima. Na osnovu zabilježenih podataka dobijamo uvid u dnevne varijacije pritiska.

U JZU Bolnica Zvornik trudimo se da našim pacijentima omogućimo što kvalitetnije preglede na najsavremenijim aparatima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se