18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kraj sage oko vakcinacije – Đokoviću otvoren put ka odbrani titule u Australiji

Nedeljama unazad goruća tema u teniskom svijetu je da li se Novak Đoković vakcinisao i da li će moći da zaigra u Australiji na svom omiljenom Grend slemu jer je tamo vakcinacija neohodna za ulazak u zemlju. Poslednja izjava premijera Australije Skota Morisona glasi da će i nevakcinisani moći na turnir, samo će prethodno morati u dvonedeljni karantin.

I prošle godine karantin je zbog virusa korona bio neminovan, a tako će po svoj prilici biti i sada.

Konsantno su iz „zemlje kengura“ stizale informacije da će Đoković i svi ostali teniseri koji se nisu javno izjasnili o vakcinaciji, samo sa dvije primljene doze moći da kroče u Australiju i da zauzmu svoje mjesto u borbi za trofej na prvom Grend slemu u sezoni.

Ali, izjava premijera Skota Morisona je po svemu sudeći okončala sagu oko čitave te priče o vakcinisanima i nevakcinisanima.

„Identična pravila važe za sve, bez obzira da li je riječ o pobjedniku Grend slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu ili bilo kome drugom. Da nisam duplo vakcinisan kada sam stigao kući iz Glazgova, proveo bih dvije nedelje u karantinu u Sidneju. Države će postaviti pravila o karantinu, onakva kakva jesu“, poručio je Morison za „Seven njuz“.

Jasno je da je Morisonu i organizatorima Australijan opena u interesu da im se na Grend slem turniru pojave svi najbolji igrači, predvođeni prvim reketom planete Novakom.

Ukoliko Đoković odluči da zaigra na Australijan openu imaće priliku da osvoji rekordni 21. Grend slem trofej, a čak rekordni deseti na pomenutom turniru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se