5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je na konferenciji za novinare da je danas na sjednici Predsjedništva bio protiv svih tačaka dnevnog reda.

– Sjednica je održana. Nisam prihvatio tačke dnevnog reda. Na sjednici Narodne skupštine Srpske odlučivaće se o tome – istakao Dodik.

Istakao da su razmatrali i izvještaj o migracijama iz februara, te smatra da je to bilo potpuno nepotrebno.

– Iznenada se pojavila tačka u ugovoru sa Islamskom zajednicom. Traže da se promijeni procedura usvajanja tog ugovora. Vjernicima jedne vjerske zajednice se daju veća prava, nego ostalima. Nisam protiv da se urade odnosi između BiH i Islamske zajednice, ali je neprihvatljivo da se mijenja procedura usvajanja takvog ugovora – rekao je Dodik.

Naglasio je da su Džaferović i Komšić „objasnili“ zašto su stavili novu tačku u ugovoru.

– Njihovo obrazloženje je neprihvatljivo. Oni su izgleda nakon 15 godina „otkrili“ da je Islamska zajednica domicilna, a da su Srpska pravoslavna crkva i Vatikan strani subjekti. Oni hoće da kažu da su Srbi i Hrvati, pravoslavci i katolici ovdje stranci, da je jedini domicilan faktor ovdje islam. I oni su tražili da to usvoji Predsjedništvo, a ne PS BiH. To je neprihvatljivo – dodao je Dodik.

Dodik je rekao da on nema ništa protiv vjerskih običaja, ali je neprihvatljivo da se dozvoljava da muslimani napuste svoje radno mjesto i da je poslodavac dužan da im to nadoknadi.

– To bi trebalo da bude ujednačeno i da se omogući da svi vjernici imaju isti tretman. U svakom slučaju, ja sam protiv da se to stavlja na dnevni red dok se te stvari ne riješe i ne usaglasi sa vjerskim zajednicama. Ovaj prijedlog vrvi od diskriminacije – kaže Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se