2.4 C
Zvornik
06. децембра 2022.

Direktor policije otkrio: Napadač imao 70 minuta da ubije porodicu Đokić, tijelo kćerke neprepoznatljivo

Tročlana porodica Đokić, čija su tijela nađena spaljena u selu Moravac, ubijeni su u noći 26. septembra nakon što su iz tog sela krenuli ka Aleksincu, gdje su živjeli.

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je u gostovanju na TV Prva da nemaju nikakvu dilemu da se desilo ubistvo tročlane porodice Đokić.

– Mi u ovom trenutku radimo na rasvjetljavanju događaja, i dalje nemamo informaciju ko je ubica. Potraga je trajala tri dana. U svakom slučaju, policija je saznala za njhov nestanak u utorak kasno popodne. Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na kameri na potezu kod Žitkovca, naša istraga se preusmjerila u tom pravcu – istakao je direktor policije.

Kako je naveo Rebić, tijela su nađena u ataru sela Moravac, a vozilo 12 kilometara dalje.

– Prvo vrijeme kada su kamere snimile vozilo je ponedjeljak u 00.24 kada su krenuli iz kuće Goranove majke. Nisu krenuli u pravcu Aleksinca, prije nego ih je kamera snimila na kraju sela Moravac, gdje se završava asfaltni put. Na osnovu toga zaključili smo da je vozilo krenulo u pravcu atara sela Moravac – objašnjava.

On je naglasio da se radi o veoma nepristupačnom terenu.

– Hoću da napomenem da se radi o ruralnom području, gdje nema toliko kamera kao u Beogradu. Kamera jedne privatne kuće ih je snimila, da su krenuli u pravcu atara ka njivama, a ne ka svom domu. Jedan član rodbine je prepoznao na kameri auto svojih rođaka, a naknadno kada smo dobili logove mobilnih telefona ukazivalo je da nisu krenuli ka sjeveru, nego na jug. U 2.05 je posljednji put uočeno vozilo. Prvo su ubijeni, pa je potom spaljeno vozilo nekoliko kilometara dalje. Mi mislimo da su ubijeni nekih dva sata ranije. To ukazuje da je ubica imao nekih 70 minuta vremena da izvrši ovo jezivo ubistvo – dodao je Rebić.

On navodi da nije poznato na koji je način porodica Đokić ubijena. Forenzičari će da izvrše detaljni uviđaj, ali je „neminovno da je postojala četvrta osoba, ili više njih“.

Tijela su, kako kaže pronađena spaljena i zatrpana, a pronašli su ih jer su vidjeli ruku koja viri iz šipražja.

– Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremljenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve. Gorana smo identifikovali na osnovu otiska, Gordanu na osnovu nakita koji je nosila, dok njihovu kćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli tijelo. Za sada vrlo malo podataka imamo, ali se nadam da ćemo u narednim danima uspjeti da riješimo ovaj monstruozni zločin – istakao je.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se