18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Čast otadžbine: Srpskoj potrebno jedinstvo veće nego ikad

Dok se vladajuća koalicija na čelu sa Miloradom Dodikom bori da se vrate otete nadležnosti Republici Srpskoj, za to vrijeme, nažalost, opozicioni lideri „okreću vodu na Bakirovu vodenicu“, dok on zadovoljno trlja ruke, jer je shvatio da treba samo pustiti Srbe na Srbe i Republike Srpske neće biti, istakli su iz Odbora osnivača Udruženja „Čast otadžbine“.

„Umjesto da dođe do potpunog jedinstva svih političkih faktora u Republici Srpskoj i da se dogovaraju o svim potezima koji se tiču budućnosti Republike Srpske, opozicioni lideri ne izlaze iz ambasada SAD, Engleske i NJemačke primajući zadatke kako srušiti Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, a u stvari to su zadaci za rušenje Srbije i Republike Srpske. Nikada nam neće biti jasno odakle tolika vjera ‘navodnih lidera opozicije Srpske’ u Bakira, a nevjerica, negiranje i mržnja u sve ono što kažu Vučić i Dodik. Da li su zbog neutoljive mržnje i želje za vlašću postali slijepi kod očiju a gluvi kod ušiju“, navodi se u saopštenju iz ovog udruženja.

Iz Udruženja su uvjereni da nema Srbina koji nije shvatio da Bakir Izetbegović i njegova nasljeđena SDA hoće potpunu kontrolu nad BiH u kojoj neće biti Republike Srpske i Srba.

„Šarović, Borenović, Radović i njihovi satrapi doveli su državotvornu stranku SDS na ivicu srama, zloupotrebljavajući vjernost partiji onih koji su u građanskom ratu izgubili svoje najmilije. Oni moraju shvatiti da SDS nije ono što je bio u ratu kada nije bilo kalkulacija i dilema, da li hoćemo ili nećemo stvarati Republiku Srpsku. Danas branimo ono što je stvoreno u ratu i zato u redovima branilaca Republike Srpske ne smije biti mjesta za kolebljivce i kolaborante, jer kada se brani sloboda nema kalkulisanja“, poručili su iz Udruženja „Čast otadžbine“.

Poruka koju je uputio Vučić a tiče se opstanka Republike Srpske, naglašava se u saopštenju, namijenjena je svim Srbima u Republici Srpskoj, posebno političarima i opoziciji u Srpskoj, da je došlo vrijeme da se urazume i da shvate da su namjere dijela zapadne međunarodne zajednice krajnje neprijateljske i surovo prijeteće prema srpskoj naciji i Republici Srpskoj.

„Zato Srbima za opstanak treba jedinstvo veće nego ikada. Nema pobjede bez jedinstva. Lideri opozicije moraju shvatiti da tema opstanka Republike Srpske nije tema na kojoj treba graditi platformu za borbu za vlast. Zašto lideri iz SDS i PDP neće da se shvate činjenicu i jedinu istine da nikada ne bi bio sačuva naš narod i ne bi bila stvorena Republika Srpske da su Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Ratko Mladić i ostali devedesetih godina bili kolebljivi, kalkulanti i kukavice“, naglašava se u saopštenju.

Iz Udruženja „Čast otadžbine“ pozvali su sve političke lidere u Srpskoj na srpsko jedinstvo kakvo je bilo devedesetih godina.

„Važno je da odlučno i hrabro stanemo iza rukovodstava Republike Srbije i Republike Srpske. Molimo sve političke relevantne faktore da shvate da je ovo za Srbe devedeseta godina i da ovu temu očuvanja ne koristimo za vlastito političko pozicioniranje“, poručili su iz ovog udruženja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se