12 C
Zvornik
20. април 2024.

Zemlje regiona neće biti parking za izbjeglice iz Avganistana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom migrantske krize nakon dešavanja u Avganistanu, da je Srbija spremna da prihvati izvjestan broj izbjeglih, prije svega žena i djece, ali da neće biti nikakav parking za izbjeglice, te da se to neće dogoditi ni u jednoj zemlji regiona.

„Nismo imali gotovo nikakve zahtjeve /EU/ u vezi sa migrantskom krizom. Možemo da primimo stotinjak žena i dece, i 500 je ništa. To možemo prihvatiti“, rekao je Vučić nakon sastanka sa saveznim kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom.

Vučić je rekao da njegov pristup prema pitanju integracija Srbije i zemalja regiona u EU koji je nedavno iskazao u Bledu nije skeptičan, nego realističan.

On je naglasio da Srbija odlično zna šta je do sada uradila u procesu integracija i šta se u vezi sa statusom Kosova i Metohije od nje traži, ali da je činjenica da u EU postoji određen broj zemalja koje ne žele proširenje.

„Ako se stavite u cipele svih nas, onda vidite da ta slika nije ružičasta. Ne tražimo ništa. Borićemo se da budemo deo EU. Do tada moramo da vodimo računa o našim ljudima, to je politika ozbiljnosti i realnosti“, istakao je Vučić.

Vučić je najavio da će Srbija do kraja godine imati četiri velike austrijske investicije i zahvalio za pomoć koju je Srbija dobila od te zemlje u uvođenju modela dualnog obrazovanja, čiji se rezultati, kako je rekao, već vide u praksi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se