18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zategnuto nakon hapšenja Vranja: Ambasador Srbije odbio Komšića?

SARAJEVO – Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH, odbio je jutros doći na razgovor u Predsjedništvo BiH na poziv predsjedavajućeg Željka Komšića, pišu mediji.

„Nezavisne novine“ su te informacije pokušale provjeriti u Komšićevom kabinetu, ali i u Ambasadi Srbije u BiH, ali potvrde još nema.

Prema pisanju medija, tema razgovora je trebala biti hapšenje Edina Vranja zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Goraždu.

Portali pišu da im je iz Komšićevog Kabineta rečeno da je zbog novonastale situacije otkazan odlazak Željka Komšića, ali i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića na Samit nesvrstanih povodom 60. godišnjice prve konferencije ovog Pokreta čiji je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj potvrdio je da ga je policija Srbije uhapsila juče na graničnom prelazu Uvac zbog ratnog zločina.

Kako je objavljeno, osumnjičen je za ratne zločine na području Goražda i za njim raspisana potjernica MUP-a Srbije iz 2018. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se