12 C
Zvornik
23. април 2024.

Uhapšeni Mulahusić dovodi se u vezu sa osobama bliskim Al kaidi

SARAJEVO – Državljanin Luksemburga Jasmin Mulahusić, osumnjičen za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, te odavanje tajnih podataka, predat je Tužilaštvu BiH gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju vodi ovo tužilaštvo.

Prema prikupljenim podacima, osumnjičeni je bio u fokusu interesa bezbjednosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu sa osobama bliskim Al kaidi i drugim terorističkim organizacijama.

Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne bezbjednosti BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

S obzirom na to da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizovati pitanje hapšenja Mulahusića, Tužilaštvo BiH ih poziva da se uzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled BiH u oblasti bezbjednosti i borbe protiv terorizma.

Mulahusić je, kako se navodi, evidentiran i od istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv sprečavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti.

Policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su u petak naveče, 4. septembra, državljanina Luksemburga Jasmina Mulahusića na Graničnom prelazu Brod, prema naredbi Tužilaštva BiH.

Graničnim provjerama utvrđeno je da Mulahusića potražuje Tužilaštvo BiH zbog počinjenog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, te odavanje tajnih podataka. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se