4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentovane svjetlosne dekoracije sa potpisom Blachere Illumination.

Kompanija Blachere Illumination – Gospodari svjetla nastavila je svoj put uspješnog poslovanja i širenja u regiji predstavljanjem svjetlosnih dekoracija namijenjenih skijalištima. Kao svoju prvu destinaciju za prezentaciju takvih dekoracije, izabrali su upravo Bosnu i Hercegovinu, odnosno Skijaški centar Jahorina.

U sklopu službenog dijela prezentacije international sales manager Julien Laurent predstavio je francusku grupaciju Blachere Illumination, najvećeg evropskog proizvođača i distributera svjetlosnih dekoracija, dok su više informacija o trendovima, iskustvu u ukrašavanju i konkretnoj ponudi s gostima podijelili članovi tima iz regionalne podružnice Blachere Ilumination – Gospodari svjetla.

IMG 5959

„Ono što vidim danas u Bosni i Hercegovini je nešto slično situaciji i iskustvu koje smo imali u Hrvatskoj prije desetak godina. Tržište raste, raste interes i potražnja, klijenti žele nešto drugačije i više, a postojeća ponuda ovdje trenutno ne može odgovoriti tim zahtjevima. Upravo zato smo baš ovu lokaciju izabrali za našu prvu destinaciju u sklopu koje ćemo prezentovati svjetlosne dekoracije za skijališta. Želimo ponuditi iskorak, odmaknuti se od samo klasičnih svjetlosnih dekoracija, dati nova rješenja i podignuti standard po pitanju kvalitete ponude svjetlosnih dekoracija u Bosni i Hercegovini“, rekao je Željko Fresl, direktor kompanije Blachere Illumination – Gospodari svjetla.

Jedno poznato lice ispred kompanije Blachere Illumination – Gospodari svjetla dočekalo je zvanice u udobnom ambijentu na Jahorini, riječ je o Edinu Špago regionalnom menadžeru ove kompanije ali i osobi koja je BH javnosti, ali i Regiji, poznata kroz menadžment i marketing.

„Francuska kompanija Blachere Illumination je već 47 godina prisutna na tržištu sa 29 podružnica širom svijeta i bavi se proizvodnjom božićnih i novogodišnjih te ostalih prigodnih svjetlosnih dekoracija. Podružnica u Hrvatskoj je zadužena za još 7 država u regiji (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Albanija, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Crna Gora). Posjedujemo vještine i dugogodišnje iskustvo što prenosimo na svaki aspekt našeg poslovanja. Od inicijalnog sastanka, razvoja ideje i implementacije, osiguravamo potpuno podršku u svim fazama projekta. Želim naglasiti da raspolažemo velikim i profesionalnim timom s kojim godišnje odradimo oko 60 instalacija. Sarađujemo sa vrhunskim alpinistima iz čitave regije, te imamo iskustvo u radovima na visini i zahtjevnim instalacijama. Svaka situacija u kojoj se nađemo, bez obzira koliko jednostavna ili zahtjevna bila, nama je izvediva. To je momenat u kojem se spaja moja osobnost i posao koji radim“, poručuje Špago.

„Volim izazove a oduvijek volim svijetla, kada sam dobio poziv znao sam da je to ono što sam čekao“, dodaje.

„Kada radite neki posao iz strasti, želje, predano, drugačije jednostavno najbolje, bolje od drugih, onda ste vi gospodari svog posla, a pošto radimo sa svijetlom onda smo Gospodari svijetla“, poručio je regionalni menadžer ove kompanije Edin Špago.

Kako sve ne bi ostalo samo na priči, Blachere Illumination – Gospodari svjetla, u sklopu skijaškog centra Jahorina, su i izložili dio svjetlosnih dekoracija iz svoje ponude. Rasvjeta, 2D i 3D motivi, svjetlosne dekoracije pred kojima niko nije ostao ravnodušan, bile su dio svjetlosne čarolije na Jahorini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se