Specijalci Rosu pokušali da izvuku Srbina iz auta, reagovao i KFOR

Situacija na Brnjaku danas je izuzetno napeta, otkako su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije pokušali na silu da izvuku jednog vozača iz automobila sa KM tablicama, ali su incident spriječili pripadnici Kfora.

Kako navodi, okupili su se i Srbi koji protestvuju danima na tom administrativnom prelazu, a vozač je uspio da se skloni na sigurno.

Kosovo onlajn prenosi, pozivajući se na nepotvrđene informacije, da je policija zahtjevala od građanina srpske nacionalnosti da izađe iz automobila i skine KM tablice, što je on odbio, pa su krenuli da ga izvlače iz kola.

Situacija je i dalje veoma napeta, jer pripadnici specijalnog odreda policije prisilom pokušavaju da natjeraju sve vozače sa srpskim tablicama da ih skinu.

Glavni magistralni putevi ka Jarinju i Brnjaku blokirani su teškom mehanizacijom koju su nezadovoljni građani postavili u ponedjeljak ujutru nakon što su na te administrativne prelaze stigli pripadnici Rosu sa namjerom da sprovedu odluku Prištine o oduzimanju srpskih registarskih tablica gradova na KiM i zamjeni tablica iz Srbije probnim tablicama RKS.

Izvor
Nezavisne
Back to top button