13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Sokolovi u samom vrhu džudoa u Republici Srpskoj

Na Prvenstvu Republike Srpske u džudou za mlađe seniore, džudisti zvorničkog džudo kluba „Sokolovi“, Marko Rosuljaš i Borisav Mirković su se okitili srebrnim medaljama, dok su Bogdan Vuković i Jovan Erdelić izgubili borbe za medalju.

– U ženskoj konkurenciji smo ostvarili totalnu dominaciju i bili smo prvi u generalnom plasmanu, rekao je predsjednik kluba Ognjen Pavlovic.

Sandra Popović osvojila je prvo mjesto, a njena starija sestra Nikolina Popović treće mjesto. Magdalena Zekić zauzela je treće mjesto u svojoj kategoriji, dok u istoj kategoriji Anastasija Memedović nije stigla do medalje. Viktorija Džinić je posle duže pauze stigla do drugog mjesta, a Andrea Savić je osvojila treće mesto.

Svi osvajači medalja su se plasirali na Prvenstvo BiH koje ce se održati u oktobru mjesecu.

– Juče je na Palama održan i međunarodni memorijalni turnir posvećen legendi našeg sporta Rajku Kušiću, a na njemu je nastupilo 8 naših takmičara u mlađim uzrasnim kategorijama. Na ovom turniru naši takmičari su ostvarili zapažene rezultate kao i njihove starije kolege na Prvenstvu Srpske – rekao nam je Pavlović.

Medalje su osvojili: mlađi poletarci Ognjen Sejmenović – 3. mjesto, Mihajlo Lukić – 3. mjesto, Vasilije Todić – 3. mjesto. Poletarci, Njegoš Sejmenović – 3. mjesto. Mlađi pioniri, Nikola Radić – 1. mjesto, stariji pioniri, Teodora Bošković – 1. mjesto, Jelena Jevtić – 2. mjesto, Vuk Maksimović- 3. mjesto.

Na ovom turniru takmičare su vodili treneri Verica Vrlješ i Rajko Mirković, kao i međunarodni sudija Dane Pepić i predsjednik kluba i saveza Ognjen Pavlović koji nam je i rekao da su ovi rezulatiti došli posle mnogo rada i ulaganja te da se sve isplatilo.

– Sokolovi su još jednom potvrdili kvalitet i da se nalaze u samom vrhu džudoa u Republici Srpskoj i BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se