0.9 C
Zvornik
28. новембра 2022.

Preminuo Minja Subota

Milan Minja Subota preminuo je u 82. godini poslije borbe sa teškom bolešću.

Minja Subota je u subotu hitno prevezen u bolnicu. Prebačen je na pulmologiju zbog bolesti sa kojom se borio već duže vrijeme, prenosi Blic.

– Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio posljednjih godina, ali nisi dao da se to primjeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sjećanjem. Za tri godine dobićeš ulicu u našem gradu, a Dječiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu njegovaće trajno sjećanje na svog Minju – napisao je Goran Vesić zamjenik gradonačelnika Beograda.

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dječije TV serije „Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspješnim serijama kao što su: „Od glave do pete“; „Igre bez granica“; „Željoteka“; „Sve igračke sveta“; „Muzički balon“; „Nedeljno popodne“; „Zvezdana žurka“; „Dete je čovek važan“.

Komponovao je mnoge pjesme na stihove istaknutih pjesnika kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“ i tako dalje. Njegove pjesme danas su popularne te su sastavni dio muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Bio je predsjednik Saveza estradnih umjetnika Јugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni dio žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja.

Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom „Viteza od Čarapanije“, a sve zbog predanog rada sa djecom.

„Kako smo zabavljali Tita“ je naslov njegove objavljene knjige. Njegova supruga Branka Јeremić Subota je preminula 2018. godine. Iz njihovog braka rođen je sin Miloš.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se