18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Policajac koji se prekrstio – heroj sa Košara

​BEOGRAD – Policajac koji je ostavio pušku da bi se prekrstio, nakon zvona koje je označilo ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju je Petar Knežević, heroj sa Košara i pripadnik crnogorske Protivterorisitčke jedinice iz Podgorice.

On je, pod punom opremom, u času kada su počela da zvone zvona sa Cetinjskog manastira, prije izlaska Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i mitropolita Joanikija, uspio na brzinu da se prekrsti, što je izazvalo ogromno oduševljenje vjernog naroda, pišu „Večernje novosti“.

Na društvenim mrežama potom se pojavio snimak pripadnika PTJ, koji je u momentu kad su se oglasila zvona Cetinjskog manastira, koja su označila kraj ustoličenja, prvo premjestio automatsku pušku iz desne u lijevu ruku, a zatim prekrstio.

On je patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija čekao da izađu kako bi ih sproveli do helikoptera u trenutku kada su Cetinjem odzvanjale detonacije sa barikada protivnika ustoličenja.

Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija mitropolita Joanikija i policajca Kneževića.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u Cetinjskom manastiru ustoličen je juče na liturgiji koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

Više od 1.800 policajaca je obezbjeđivalo ustoličenje.

Oni su bili raspoređeni svuda oko manastira, kao i na samom ulazu.

https://www.youtube.com/watch?v=f_BfdWWS5no

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se