4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Piloti odbili da prevezu patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija na Cetinje

Dva pilota, službenika Aviohelikopterske jedinice MUP-a odbili su zadatak da se stave na raspolaganje Upravi policije i odvezu do Cetinjskog manastira mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija, potvrdio je direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP-Crne Gore, Miodrag Bešović.

Bešović je naveo da su protiv njih preduzete sve pravne radnje u skladu sa zakonom.

„Pokrenut je disciplinski postupak, da se utvrdi njihova odgovornost. Piloti su kao razlog naveli da nema bezbjednosnih uslova. Bili su taj dan na dužnosti, do zadnjeg trenutka su izvještavali da će obaviti zadatak, kada je trebalo odbili su“, pojasnio je Bešović.

Podsjetimo, mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije u nedjelju su na ustoličenje stigli helikopterom.

U nedjelju je, uoči ceremonije ustoličenja, došlo do okršaja policije i demonstranata na Cetinju. Demonstranti su policiju gađali kamenicama, flašama i molotovljevim koktelima, nakon čega su ovi uzvratili suzavcem.

Do Cetinja se u nedjelju nije moglo zbog barikada koje su na više lokacija postavili građani kako bi spriječili dolazak sveštenika u Cetinjski manastir na ustoličenje. Jedan autobus sa sveštenstvom vraćen je za Podgoricu, te je donijeta odluka da se služba služi u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a mitropolit i patrijarh srpski su helikopterom prebačeni na Cetinje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se