Ovaj žuti kabriolet jedan je od najskupljih „jugića“ ikada prodatih

Ako neki automobil proizveden na području bivše Jugoslavije, odnosno Srbije, zaslužuje „limited edition“ status onda je to definitivno – Yugo Cabrio.

Model osmišljen u Americi, nastao je u saradnji čelnih ljudi kompanije Yugo America, konstruktora američke firme Jubbu Designers Inc. i stručnjaka iz Kragujevca. Međutim, na američko tržište je plasirano samo stotinjak primjeraka, od kojih je 25 uništeno u kreš-testovima.

A koliko je kragujevački „toples“ na četiri točka i u svoje vrijeme bio, a i danas jeste rijedak, pogotovo u SAD, govori podatak o tome da je jedan Cabrio, sa samo 351 pređenom miljom (565 kilometara), 2013. godine prodat za čak 11.000 dolara, prenosi Telegraf.

Odlično očuvan „jugić“, prema pređenoj kilometraži, u rangu je pomenutog prethodnika, budući da mu kilometar sat pokazuje samo 370 milja, odnosno 595 pređenih kilometara. Automobil ima motor od 1.299 kubnih centimetara sa 65 „konja“ i manuelni mjenjač sa 5 brzina.

Ovaj Cabrio ima najviši GVX paket opreme (dok slovo „C“ u imenu označava – kabriolet), koji podrazumijeva: ojačani ram vjetrobrana, električno podizanje krova, pojačano kvačilo, modifikovanu električnu instalaciju, sportske branike i bočne obloge karoserije, aluminijumske felne.

Back to top button