-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Ovaj žuti kabriolet jedan je od najskupljih „jugića“ ikada prodatih

Ako neki automobil proizveden na području bivše Jugoslavije, odnosno Srbije, zaslužuje „limited edition“ status onda je to definitivno – Yugo Cabrio.

Model osmišljen u Americi, nastao je u saradnji čelnih ljudi kompanije Yugo America, konstruktora američke firme Jubbu Designers Inc. i stručnjaka iz Kragujevca. Međutim, na američko tržište je plasirano samo stotinjak primjeraka, od kojih je 25 uništeno u kreš-testovima.

A koliko je kragujevački „toples“ na četiri točka i u svoje vrijeme bio, a i danas jeste rijedak, pogotovo u SAD, govori podatak o tome da je jedan Cabrio, sa samo 351 pređenom miljom (565 kilometara), 2013. godine prodat za čak 11.000 dolara, prenosi Telegraf.

Odlično očuvan „jugić“, prema pređenoj kilometraži, u rangu je pomenutog prethodnika, budući da mu kilometar sat pokazuje samo 370 milja, odnosno 595 pređenih kilometara. Automobil ima motor od 1.299 kubnih centimetara sa 65 „konja“ i manuelni mjenjač sa 5 brzina.

Ovaj Cabrio ima najviši GVX paket opreme (dok slovo „C“ u imenu označava – kabriolet), koji podrazumijeva: ojačani ram vjetrobrana, električno podizanje krova, pojačano kvačilo, modifikovanu električnu instalaciju, sportske branike i bočne obloge karoserije, aluminijumske felne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se