-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Na Jarinju se oduzimaju srpske tablice, saobraćaj blokiran, građani uznemireni

Policija samoproglašenog kosova počela je s oduzimanjem tablica sa oznakama sa sjevera Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje, javlja reporter RTS-a sa administrativnog prelaza Jarinje.

Prema informacijama izvještača RTS-a, osiguranje se naplaćuju pet evra, a probne tablice traju dva mjeseca. 

U blizini starog punkta Jarinje, gde su juče postavljeni kontejneri i gdje su jutros raspoređene jedinice Rosu, u obje trake puta parkirano je oko desetak kamiona. 

Saobraćaj je u potpunom prekidu od punkta Jarinje prema Leposaviću. 

Kako javlja izveštač RTS-a sa Jarinja, riječ je o blokadi Srba sa sjevera Kosova. 

Simić: Građani sa sjevera KiM uznemireni

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je za TV Pink da su građani sa sjevera KiM uznemireni ovom, kako kaže, demonstracijom sile.

Simić je apelovao na građane da ostanu uzdržani i ne nasjedaju na provokacije iako je u pitanju, kako je istakao, brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja i Briselskog sporazuma.

Naveo je da je Predsjedništvo Srpske liste tim povodom održalo sjednicu i da su u toku pokušaji da se u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice ukaže na opasnost situacije i pronađe rješenje.

Podsjećamo, oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blinidiranih, raspoređeno je jutros na Jarinju i Brnjaku.

Kako „Kosovo onlajn“ saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić–Kosovska Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Desetak kontejnera pripadnici kosovske policije postavili su juče u blizini administrativnog punkta Jarinje, bez obrazloženja čemu će služiti i šta je povod njihovog dovoženja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se