8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

Mediji: Na barikadi na Belvederu pucano na policiju

PODGORICA – Radio-televizija Crne Gore (RTCG) ekskluzivno je objavila audio-snimak na kojem se čuje kako šef podgoričkog Centra bezbjednosti Goran Jokić u nedjelju, 5. septembra, putem radio-veze upozorava policajce da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

RTCG je do ekskluzivnog snimka, na kojem se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike, došao tragom informacije da su na Belvederu vatreno oružje koristili građani koji su se protivili ustoličenju Njegovog visokopreosveštenstva crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ovaj snimak u posjedu je Uprave policije Crne Gore i biće predmet istrage, a RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije u nedjelju.

Dio građana koji se protivio ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u subotu, 4. septembra, formirao je barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje.

Prilaze iz pravca Podgorice i Budve okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve na Cetinje.

U nedjelju, 5. septembra, Televizija Crne Gore i portal RTCG-a izvijestili su da je na barikadi na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja, uz napomenu da je informacija zvanično potvrđena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se