23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik poželio učenicima srećan početak nove školske godine

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poželio je prvačićima srećan prvi dan u školi i da im školski dani budu lijepi i uspješni. Po tradiciji svi oni će danas dobiti prigodne poklone od svoga Grada.

Gradonačelnik je posjetio najveću zvorničku osnovnu školu, „Sveti Sava“, a u popodnevnoj smjeni zajedno sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetiće i školu „Vuk Karadžić“ u Roćeviću.

On je svim učenicima poželio sreću na početku nove školske godine istakavši da je najvažnije da se nastava ove i svake sledeće godine odvija u uobičajenom režimu, odnosno da časovi traju 45 minuta i da nema on-lajn nastave.

„Najvažnije da nam epidemiološka situacija dozvoli da nastava i sve oko nje funkcioniše onako kako treba. Raduje me da ove godine na prostoru grada Zvornika imamo 355 upisanih prvaka, 19 više i to je prvi put nakon nekoliko godina da se taj broj značajnije povećao. Očekujemo da se taj trend nastavi i sledećih godina. Obaveza Grada i svih nivoa vlasti jeste da se svakodnevno popravljaju uslovi za rad i nastavnicima, a i našim učenicima za pohađanje nastave. Grad Zvornik će i u periodu koji je pred nama učiniti sve da sve škole budu na pristojnom nivou kako bismo našim najmlađima omogućili da prve obrazovne korake prave u što boljim uslovima, da sve škole imaju grijanje, uredne i dobre mokre čvorove, da učionice budu u najboljem redu, da se obezbjede sva potrebna nastavna sredstva, fiskulturne sale. Mi na tom planu radimo 15 godina i nastavićemo i ubuduće.“

IMG 5861 1024x683 1

Direktor škole Goran Ivanović istakao je da je ova ustanova spremno dočekala novu školsku godinu. U prvi razred upisano je 137 učenika od čega 134 u centralnu školu i tri učenika u područnim školama. On je naglasio da je nastava organizovana po standardnom sistemu, odnosno da časovi traju 45 minuta. Dodao je da na malim odmorima učenici neće moći da izlaze iz učionica, dok će veliki odmor koristiti za užinu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se