18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Komšić još nije prebolio slom Đukanovićevog režima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da „drugi bošnjački“ član Predsjedništva Željko Komšić nije krio razočarenje rezultatima izbora u Crnoj Gori 30. avgusta i da slom režima crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića nije još prebolio.

Dodik je istakao da ne zna kako bi drugačije shvatio Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) koju Milo Đukanović, a onda i njegov „sarajevski advokat“ Komšić vide kao krivca za gubitak vlasti DPS.

-Komšiću na primjer nije palo na pamet da se zapita da li je velika hrišćanska pobuna, koja se desila u Crnoj Gori rezultat diskiriminacije i ugrožavanja osnovnih ljudskih i vjerskih prava od režima Mila Đukanovića i to nad najbrojnijom vjerskom zajednicom u državi – istakao je Dodik u izjavi Srni upitan da prokomentariše izjavu Komšića da Dodik, kako kaže, uzima aktivno učeće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije.

Dodik je rekao da je „indikativno da samo u sedam dana imamo napade na SPC, najprije od Bakira Izetbegovića, a sada i od Željka Komšića.

– Sve liči na negdje dobro izrežiranu predstavu u kojoj su ova dvojica dobili epizodne uloge koje bi trebalo da sugerišu da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području, a onda da tu tezu prodaju međunarodnim centrima moći – naglasio je Dodik.

Dodik je konstatovao da su izjave poput ove Komšićeve ili Izetbegovićeve od prije neki dan prešle s političkog na teren religijskog, ugrožavajući pri tom dobar međuvjerski dijalog koji postoji u BiH.

– Zanimljivo je da su SPC napala upravo ona dvojica kojima džamija obezbjeđuje glasove na izborima. Izetbegović, deklarisani musliman, bar ima kakvo takvo opravdanje, ali hrvatski član Predsjedništva, kako se Komšić predstavlja, teško – naglasio je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se