14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Detalji nesreće kod Tuzle: Golfom starim 40 godina udario u zid kuće i poginuo

U Čaklovićima kod Tuzle u srijedu naveče poginuo je 68-godišnjak Vlado M. nakon što je autom udario u kuću.

Nesreća se dogodila oko 19.00 sati u ulici Donji Čaklovići u Čaklovićima nadomak Tuzle. Naime, kako saznajemo, ovaj vozač iz Tuzle je vozeći  VW golf dva  izgubio  kontrolu nad vozilom, sletio sa kolovoza i prednjim dijelom vozila udario u zid jedne kuće.

 Vozač je poginuo, a smrt je na licu mjesta konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

O navedenom događaju obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici OKP PU Tuzla, saopćila je Uprava policije MUP-a TK.

Kako nezvanično saznajemo, pomenuti vozač je bio bolestan te postoji mogućnost da mu je pozlilo tokom vožnje ili da su mu možda otkazale kočnice na starom automobilu koji je vozio.

Naime, golf kojim je upravljao stradali je proizveden 1981.godine. Sa stradalim nije bio niko u automobilu niti je ko drugi povrijeđen na ulici ni u objektu koji je udario ili bio ugrožen.  

Kako su kazali iz Kantonalnog tužilaštva,  nema elemenata krivičnog djela i Kantonalno Tužilaštvo neće dalje raditi istragu, a porodica nije zahtjevala obdukciju tijela stradalog.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se