Blokirani prilazi Cetinju, napeto u gradu

Grupa građana blokirala je kružni tok na ulazu u Cetinje, a došlo je i do kraćeg sukoba sa policijom, javljaju podgoričke „Vijesti“.

Sukob sa policijom objavljen je na jednom od video-snimaka, na kojima se vidi naguravanje. Na kružni tok građani su prosuli šut i kamenje.

Blokiran je i magistralni put Cetinje-Podgorica na koji su građani postavili gume. Pozvali su žene da stanu u prvi red barikada.

Izvještač „Sputnjika“ sa lica mjesta javlja da je na Cetinju situacija veoma napeta.

Svi izlazi ka gradu su blokirani, a policija je zatvorila saobraćaj prema Podgorici i Budvi. Navode i da su kafići prestali sa radom.

Ranije danas je grupa građana uklonila zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira. Cetinjani od jutros negoduju zbog ograda koje su postavljene u gradu.

U Cetinjskom manastiru sutra je planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, ali se tome protivi određen broj građana koji blokiraju prilaze gradu.

Klub poslanika Demokratske partije socijalista /DPS/ održao je danas sjednicu na Cetinju. To je na svom „Tviteru“ nalogu objavio poslanik te partije Duško Marković.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da odustane od čina ustoličenja u Cetinjskom manastiru koje je planirano sutra u 8.00 časova ujutro.

Back to top button