12 C
Zvornik
20. април 2024.

Vučić: Oktroisane, nametnute, odluke nisu dobre, moraju biti donijete u saglasnosti tri naroda

– Saslušao sam rukovodstvo Republike Srpske u vezi nametnute odluke u vezi kažnjavanja negiranja genocida u Srebrenici — kazao je Vučić, nakon razgovora sa rukovodstvo Republike Srpske i srpskim članom u Predsjedništvu BiH.

„Oktroisane, nametnute, odluke nisu dobre, moraju biti donijete u saglasnosti tri naroda i to je duh Dejtonskog sporazuma“, kazao je Vučić.

On je rekao da je Srbija za mir i stabilnost u regionu.

„Srbija traži da se poštuje Dejtonski sporazum, teritorijalni integritet BiH i Republike Srpske u okviru BiH“, kazao je Vučić.

On je rekao da razgovori nisu bili laki, i da je bilo riječi i o ekonomskim projektima i pomoći koju će Srbija pružiti zdravstvenom sektoru Srpske i za četiri opštine u Srpskoj.

On je rekao da će Srbija i Srpska donijeti zakone identične o zaštiti srpskog jezika i ćirilice.

Srbija neće podržati smjene srpskih političara u BiH

Na pitanje da li će Srbija spriječiti smjenu srpskih političara koji bojkotuju rad zajedničkih institucija u BiH, Vučić je ponovio da nametanje odluka „nije dobro“ i da ne vjeruje da će do toga doći.

„Srbija smara da nametanje odluika nije dobro i ne vjerujemo da će bilo ko krenuti u dalje korišćenje bonskih ovlašćenja. Za Srbiju su prihvatljive samo one odluke koje su u kojima su saglasni Hrvati, Srbi i Bošnjaci i tako će da ostane. Da učestvujem u nelegitimnom smjenivanju legitimino izabranih pripadnika vlasti, ne pada nam na pamet da u tome učestvujemo“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se