23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vatra se približila na 300 metara od kuća u bilećkom selu

Nova sedmica donijela je i malo poboljšanje na hercegovačkim požarištima, pa je danas do 14 časova situacija bila mirnija nego prethodnih dana, ali se zbog stalnog rasta temperature i pojačavanja vjetra, naročito na području opštine Bileća, situacija može vrlo brzo promijeniti

Ipak, veliki oprez je posebno u jednom bilećkom selu, gdje su vatrogasci na terenu.

„Vatra je u selu Mirilovići na nekih 300 metara daleko od kuća, ali su tamo vatrogasci sa dva navalna vozila i ne vjerujemo da se može desiti da budu ugroženi stambeni objekti. Ipak postoji bojazan i od rasta temeperature, a naročito od vjetra koji se pojačava, pa se za svega sat-dva sve može pogoršati“, kaže za “Nezavisne” komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović.

On je potvrdio da je, pored Mirilovića, i dalje aktivan požar na području bilećkog sela  Simijova, a požar na obroncima planine Viduša i u Viduškom polju je presječen u nedelju, što nije bio nimalo lagan podvig vatrogasaca, a što je veoma značajno za sprečavanje daljeg širenja vatre.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković je potvrdio da je na trebinjskoj teritoriji za sada sve mirno, ali da strahuju od vjetra.

„Još je aktivan požar na teritoriji sela Vlaška prema selu Pijavice, ali je on malog intenziteta, a vatrogasci zbog nepristupačnosti terena za sada dežuraju na Vlaškoj“, rekao je Kašiković.

I na teritoriji opštine Gacko aktivan je požar na granici sa Bilećom, u rejonu sela Brestice prema Zagradcima i planini Baba, ali se, iako je u pitanju velika površina, radi o nepristupačnom terenu, pa vatrogasci za sada jedino mogu pratiti situaciju.

Požar koji je u nedelju popodne izbio na teritoriji gatačkog sela Međulići, gdje su u jednom momentu bili ugroženi stambeni objekti i pčelinja društva, stavljen je pod kontrolu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se