18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sankcionisano 97 vozača zbog alkoholisanosti

Policijska uprava Zvornik, u periodu od 06. do 09. avgusta 2021. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.
Akcija je sprovedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, a tokom trajanja akcije zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 303 učesnika, od čega je 97 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.
Lišenjem slobode zbog alkoholisanosti zadržano je 16 vozača, od kojih je kod 12 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, a dva zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2,0 g/kg i u 2 slučaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu.
U okviru navedene akcije, njih ukupno 26 sankcionisano je zbog ne korištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 33 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i nepropisnog prevoženja djece.
Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.
Napominjemo da je u toku kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se