5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Porfirije: Ljubav, zajednica i jedinstvo imperativ za sve pravoslavce

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je prilikom posjete Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Kladovu, čime je počeo obilazak Eparhiji timočkoj, da su interesi ljubavi, zajednice i jedinstva imperativ za sve pravoslavne ljude nezavisno od toga kom narodu pripadaju.

On je naveo da je najveće iskušenje za pravoslavne hrišćane egoizam i samoljublje koji se, kako je rekao, mogu prevazići samo uz Svetu liturgiju.

Srpski patrijarh uputio je molbu i savjet roditeljima da dovode svoju djecu u hramove, da ih puste da se u hramu ponašaju slobodno kako bi osjetili da je tu njihov dom, kao i da im daju čistu vjeru i riječ Hristovu, da se mole za njih i da im govore dobro kako bi izrasli u čvrste, stabilne i zdrave ljude, saopšteno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Po dočeku patrijarha Porfirija u hramu je služen svečani čin doksologije kojim je načalstvovao iguman manastira Bukova arhimandrit Kozma.

Njegovo preosveštenstvo episkop timočki Ilarion poželio je dobrodošlicu patrijarhu, posebno ističući radost što je u prvoj godini patrijaškog služenja našao vremena i ljubavi da donese svoje blagoslove u Eparhiju timočku i grad Kladovo, koji još od 1966. godine i posjete tadašnjeg patrijarha Germana nije imao tako blagodatnu i visoku posjetu Srpske crkve.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se