10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Nasuo pogrešno gorivo pa ga krenuo usisavati, žena u bolnici

Svima se može dogoditi da u žurbi naspu pogrešno gorivo, ali samo jedan je došao na ideju da ga izvadi na neobičan način.

Ulijevanje pogrešnog goriva najčešće za sobom donosi brojne probleme, a opseg popravka zavisi o tome kada ste uočili da ste natočili pogrešno gorivo i jeste li ulili dizel umjesto benzina ili obrnuto. Najbolje što vam se može dogoditi je izgubljeno vrijeme, gubitak natočenog goriva i trošak intervencije.

Jedan Nijemac je napravio upravo navedeno, ali je odmah odlučio „ispraviti stvar“ u ličnom aranžmanu i na licu mjesta. Nakon što je natočio dizelsko gorivo umjesto benzina odlučio ga je odmah izvući vani. Jedini način na koji je to odmah mogao učiniti bila je upotreba usisavača. Tako je barem pomislio neimenovani vlasnik automobila kad je posegao za klasičnim usisavačem za čišćenje interijera automobila.

Usisavanje nije dugo trajalo jer je odmah po povlačenju zapaljivih benzinskih para usisavač na benzinskoj pumpi eksplodirao. Došlo je do eksplozije u kojoj je povrijeđena jedna žena.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="de" dir="ltr">Ein Mann hat am Samstag (7. August) in <a href="https://twitter.com/hashtag/Witten?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Witten</a> Benzin statt Diesel getank, und versucht, den Kraftstoff mit einem Tankstellen-Staubsauger abzusaugen. Dabei ist das Gerät explodiert. Eine Frau wurde leicht verletzt. Der Mann fuhr davon. <br>👉 Pressemeldung: <a href="https://t.co/vez3TGgBQ0">https://t.co/vez3TGgBQ0</a> <a href="https://t.co/mCxm1KMtk5">pic.twitter.com/mCxm1KMtk5</a></p>&mdash; Polizei NRW BO (@polizei_nrw_bo) <a href="https://twitter.com/polizei_nrw_bo/status/1424719617423982597?ref_src=twsrc%5Etfw">August 9, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Prema policijskom izvještaju, muškarac je uvidjevši da je utočio pogrešno gorivo odgurao vozilo do usisavača na kovanice, stavio crijevo u rezervoar i uključio usisavač. U eksploziji je povrijeđeno jedna od dvije putnice.

Neimenovani vlasnik automobila je tada navodno odveo ženu u bolnicu, ali se nikad nije vratio. Kako se svima izgubio trag, policija u Bohumu je objavila potragu za tri osobe. Prema dostupnim podacima policije, bijeli Mercedes je imao registarske tablice grada Gutersloha.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se